Drottningoffret av Hanne-Vibeke Holst

Boken Drottningoffret kom i juni 2009 och är skriven av Hanne-Vibeke Holst. Det är en fristående fortsättning på romanerna Kronprinsessan och Kungamordet som handlar om spelet bakom den politiska makten i Danmark.

Vill du höra samtalet Drottningoffret?

Läser du också Drottningoffret? Skriv till p4extra@sr.se och berätta vad du tycker om boken.

Hanne-Vibeke Holst

Dansk författare som skrivit romanen Kronprinsessan och uppföljaren Kungamordet som blev uppmärksammad tv-serie. Hanne-Vibeke Holst har också skrivit bl a barnböcker. Hennes genombrott kom med trilogin om TV-journalisten Therese Skårup som skapade debatt om könsrollsmönster och jämlikhet.

Drottningoffret

Det här är en samtidsroman om det politiska livet i Danmark och det privata spelet bakom fasaden. Elizabeth Meyer, partiledare för de danska socialdemokraterna - en viljestark och intelligent kvinna - ska försöka vinna valet samtidigt som hon själv vet att hon har en ärftlig demenssjukdom. Det blir en kapplöpning med tiden och frågan är om hennes "kronprinsessa" är beredd att ta över. Vid sidan av den personliga kampen sker stora saker ute i samhället. En skildring av det samhälle vi lever i.

Vinnaren av Drottningoffret

Annica Wigenfeldt i Täby

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista