Bodil Jönsson -Tio år efter ställtid

Bodil Jönsson är fysiker, professor och kvinnan som har ett blått skåp där hon låser in problem. Men mest känd blev hon när hon lärde svenska folket begreppet ställtid och kallade klockor för handikappshjälpmedel.

Tio år efter boken "Tankar om tid" är Bodil Jönsson tillbaka med en ny bok som behandlar den nya informationstekniken.

I P4 Extra undrar Lotta Bromé om Bodil Jönsson tycker att vi har blivit bättre eller sämre på att hantera vår tid de här tio åren och vad hon menar med att hon mumintrollade sig igenom sin barndom.

Uppfunnit ny tideräkning

Bodil Jönsson är professor i rehabiliteringsteknik vid Lunds universitet och dessutom en flitig författare. 

I sin nya bok har Bodil Jönsson till och med skapat en ny tideräkning - före och efter Google och uppfinner en sorts ny tidsålder - PRE-nässansen.

Svarar inte i telefon

Hon har sagt att hon började tänka på de här frågorna när hon som trebarnsmamma disputerade i fysik. Då var hon 30 år och tyckte att tiden gick fortare och fortare. Bodil Jönsson är i dag en kontroversiell tidsskeptiker som också gjort sig känd för sitt motstånd att svara i telefon och bära klocka.

Lyssna på Bodil Jönssons tips om att undvika tidsstressen hos Lotta Bromé i P4 Extra i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.