Tidigare har Linus jobbat med trädgårdsarbete och i butik. Han har gått estetiska programmet på gymnasiet.

Linus som skyltar sig till ett jobb

Linus Billqvist i skånska Hjärup tröttnade på att vara arbetslös och hittade ett eget sätt att marknadsföra sig själv när inte sökandet på arbetsförmedlingen gav något resultat.

Så med ett tre raders CV på ett egetmålat plakat ställde han sig vid tågstationen i Lund för att marknadsföra sig själv.

Två veckor blev två timmar

Linus i Lund hade tänkt stå i två veckor för att hitta ett bra jobb. Men redan efter två timmar hade han fått så många olika alternativ och erbjudanden att han helt enkelt gick hem.

Är du singel Linus?

Det var många som ringde om andra saker som "Du är söt. Är du singel?" En kille ringde och spelade gitarr för Linus i en minut. Det var bara ett av de konstigaste samtalen.

Men blev det något jobb för Linus?

Knasig idé eller?

Linus kom på idén när han läste om en otrogen man vars fru krävde att han skulle be om ursäkt offentligt och målade en skylt om att han var ett otroget svin och ställde sig vid en motorväg.

Linus nappade på tokigheten menbestämde sig för att göra en egen variant, eftersom har tyckte att det var ett smart sätt att nå ut till många människor.

Det fullkomligt dundrade in förslag. It-säljare, jobba i hamburgerrestaurang, trädgårdar och också konsult för arbetssökande - känns ju lite motsägelsefullt kanske.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".