Mannen utan minne, hittades för fyra veckor sedan utanför polishuset i Malmö, efter ett slaganfall och fördes till sjukhus. Foto Efterlyst TV3/SCANPIX

Mannen utan minne

En man vaknar upp i en sjuksäng, utan namn och utan minne. Han är i ett land vars språk han inte talar och vet inte hur han hamnade där eller varför. Visst låter det som en film?

- Men det är faktiskt verklighet.

För på ett hotell i Arlöv utanför Malmö sitter just nu en man i 60-årsåldern i just den situationen.

I kvällens Efterlyst i TV3 medverkar han för att försöka få veta vem han är.

Kriminalinspektör vid Malmöpolisens spaningsrotel har berättat om händelseförloppet.

Påträffades 16 september

Den 16 september påträffades han utanför polisstationen, han blev hjälpt in, polisen märkte han var drabbad av sjukdom, han fördes i ambulans till UMAS - för stroke, eventuellt hjärtinfarkt, sedan han ligger där till den 25 september. Men sedan dess han blivit utskriven bor han på Park hotell i Arlöv.

60 år gammal

Mannen har sagt att han heter Sami Hussein och är född 1949. Han uppger namnet Sami Hussein, född 490302 eller 490303, men han är osäker på uppgifterna och talar bara engelska som inte är hans modersmål och han saknar id-handlingar.

Samma kläder

I Efterlyst har han på sig det han hade då han hittades - mörka byxor, en skjorta i svart-vitt-grått, skinnjacka i rödbrunt.

Vädjar till allmänheten

Om man har tips om vad han gjorde före den 16 september då han hittades som kan visa vem han är kan man redan nu ringa  114 14.

I kväll är alltså den här mannen som kanske är 60 år och kanske heter Sami Hussein med i Efterlyst. Mannen utan minne ber TV3 Efterlyst om hjälp i programmet som sänds på onsdagskvällen klockan 21.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".