1 av 8
I Trollhättan inledde LeMarc i februari 1993 en turné som kom att avslutas i samma stad i augusti. Recensionerna var lysande: "Världsklass" skrev Expressen och delade ut fem "getingar", och Aftonbladet hade rubriken "Nä, det finns inget bättre än det här" och gav fem "plus". Konserterna på Cirkus i Stockholm gavs ut som en liveskiva i oktober: Buona sera! Peter LeMarc livs levande.
2 av 8
I augusti 1987 släpptes skivan Peter LeMarc, som genom sitt personliga tilltal och uppriktiga texter snart sålde guld (50 000 exemplar). Skivan blev hans stora genombrott och vann även en Grammis.
3 av 8
Kärlek i tystnadens tid kom i september 2007. Precis som samtliga LeMarcs album sedan 1987, sålde den snabbt guld.
4 av 8
Om inte Peters föräldrar hade haft så svårt att välja mellan namnen Lennart och Marcus så hade dagens gäst inte haft ett lika coolt artistnamn.
5 av 8
Lemarc och Lotta tillsammans efter intervjun utanför P4 Extras studio.
6 av 8
På albumet "Sjutton sånger" nytolkar sångaren Peter LeMarc material som han spelat in mellan 1986 och 2004.
7 av 8
2009 återkom LeMarc med en helt ny karriär som författare till boken "100 sånger & sanningen bakom dem". En självbiografi, där låtarna i boken utgör helt, eller delar av hans liv.
8 av 8
Torsdag 15 oktober

Dagens gäst - Peter Lemarc

När Peter Lemarc flyttade till Göteborg justerade Peter sitt namn. Det fanns redan en Peter Fransson som sjöng i hårdrockbandet Zorry på Hisingen och därför tog han namnet LeMarc.

Coola killen från Trollhättan på 60-talet avslöjar om det räckte med en gitarr och rockstjärnedrömmar för att bli poppis i hemorten eller om det kanske blev helt tvärt om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".