Finsk dam gav buse svar på tal

På onsdagen gick Riita- Liisa Damberg ner till tobaksaffären i Bergshamra i norra Stockholm för att kolla travet. Helt plötsligt stod hon öga mot öga med en rånare.

I dag kommer Riita-Liisa till P4 Extra för att berätta om ett möte med en buse som inte riktigt slutade till busens fördel. Finskt temeperament och civilkurage satte nämligen stopp för busens planer.

Skällde ut rånaren

- Jag blev arg och skällde ut honom. Jag sa "att han kunde vara mitt barnbarn" och " skäms du inte?" Jag tyckte ju så synd om henne i kassan - tårarna rann och hon var jätterädd.

Flera i butiken hjälptes åt

- En man som också var i affären försökte stoppa honom med en stol, men han upptäckte det. Jag försökte fälla honom med min shoppingväska men han snubblade bara. Jag tänkte ramla då din ...

Inte rädd

Riita-Liisa berättar att hon inte lät sig skrämmas av rånaren och skyller sitt mod på sitt finska temprament.

Polisen försökte säkra spår

Polisen tog shoppingväskan för att leta spår. Hon gick till bibioteket och fick ett glas vatten. All uppståndelse gjorde sig påmind och hon kände sig lite skakad efteråt.

Kollade till butiksbiträdet

Riita- Liisa gick förbi butiken i dag för att se hur det var med tjejen i kassan men hon var inte där.

Hör Riita Liisa i P4 Extra där hon berättar om händelsen.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".