1 av 4
Snart kommer de till Sverige på turné. James "Jim" Kerr från Glasgow, Skottland är en sångare och en av grundarna i det skotska bandet Simple Minds.
2 av 4
Många växte upp med bandet "Simple minds" men många yngre kommer också på spelningarna numera. Här i Göteborg 2006.
3 av 4
Simple Minds startar sin turné i Italien och sen fortsätter de till Balkanländerna och Schweiz innan de kommer till Europa och Skandinavien. Foto: Scanpix
4 av 4
Under sin turné kommer bandet spela i sin hemstad Glasgow. "Det är staden som faktiskt dömmer oss hårdast samtidigt som det är där allt började eftersom alla var med från början och uppmuntrade oss just där", berättar Jim Kerr för Lotta Bromé.

Intervjun med Jim Kerr

Åttiotalet är hett och decenniets hetaste band kommer snart till Skandinavien.

Simple Minds med Jim Kerr i spetsen packar väskorna med tjocktröjor och i en exklusiv intervju med Lotta Bromé får vi lovord om att de kommer spela både gamla och nya låtar.

- Jag lever för att vara på vägarna och jag har mer energi nu än på tio år och känner igen mig från när jag var yngre och började med musiken, säger Jim Kerr i P4 Extra.

Bor på Sicilien

Kerr bor numera i Taormina på Sicilien där han även är delägare i hotellet ”Hotel Villa Angela”.

Jim kerr berättar också i intervjun om livet på Sicilien och hur han förälskade sig i historien, folket, landskapet,  maten och naturen.

- Den vackra vulkanen i mitten på ön är anledningen till min kärleksrelation till ön, berättar Jim Kerr.

Grundades 1977

Jim Kerr är sångare, skotte och startade i april 1977 punkbandet "Johnny and the self abusers", men redan i november samma år bytte man namn till "Simple Minds".

Välkommen att lyssna på hela intervjun i måndagens P4 Extra. 13.05 - 15.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista