Norsk miljonär åtalas för pedofili

I Norge har rättegången mot den så kallade "Lommemannen" startat.

Lommemannen" eller "Fickmannen" översatt till svenska, åtalas för att under 30 år ha förgripit sig på unga pojkar över hela Norge och även i Varberg på västkusten.

300 övergrepp

Han fick öknamnet "Lommemannen" eftersom han sägs ha bett offren om hjälp och fått dem att stoppa ned handen i hans ficka. Något som ofta ska ha slutat med att han förmådde eller tvingade småpojkarna ett ge oralsex.

Norges värsta serieförbrytare

Hans brottsliga aktiviteter tros ha pågått sedan 70-talet, och totalt finns mer än 300 övergrepp som kan kopplas till "Lommemannen" registrerade.

Mannen är bland annat misstänkt för två övergrepp i Varberg 2004 och svensk polis har varit inblandad i förundersökningen.

”Det är ju inte hela världen”

 Mannen försvarades tidigare av advokaten Tor Erling Staff, som snabbt själv hamnade i fokus för debatten genom uppseendeväckande uttalanden.

- Det är alltså något pillande och sexuella handlingar med pojkar som är för unga, men det är ju inte hela världen, sa Staff i samband med gipandet av "Lommemannen" för över ett år sedan.

- Dessa pojkar tar ju ingen skada av det, enligt min mening, i vart fall inte i huvudsak, om det inte vore för att polisen kör så hårt. De (pojkarna) skadas av offentligheten och uppmärksamheten om det här, och att polisen lägger fram det som om detta är det värsta som kan hända en människa, har advokaten sagt enligt nyhetsbyrån NTB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista