1 av 4
Johan Widerberg är tillbaka med en stor roll som romantisk djurskötare i Helena Bergströms romantiska komedin "Så olika". Filmen har premiär på fredag.
2 av 4
Johan Widerberg som ung skådespelare i filmen "Ebba och Didrik".
3 av 4
Johan föddes 74 och är son till den legendariske regissören Bo Widerberg (1930-1997). Han spelade barnroller i de flesta av faderns filmer.
4 av 4
Johan har varit med i två av de fåtaliga svenska filmer som nominerats till en Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film: "Under solen" och "Lust och fägring stor". Här är han i "Rapport till himlen".

Ryktenas man har hittat tillbaka

Från att ha varit en av Sveriges hetaste skådisar föll Johan Widerberg helt i glömska.

Nu är han tillbaka med en stor roll i Helena Bergströms romantiska komedin "Så olika". Filmen har premiär i Sverige på fredag.

I tisdagens P4 Extra ringer Lotta Bromé upp Johan Widerberg, 35. - som blev ryktenas man och framförallt han som en gång omtalades som en av våra mest lovande skådisar under lång tid.

Filmroll som kontaktannons

– Branschen är så jävla fladdrig och otrogen. Om man plötsligt blir omodern går det fort att glömmas bort helt. Men jag hoppas att det ska ändras och att "Så olika" ska fungera som kontaktannons.

Förhoppningsvis är det någon som inser att "han är nog rätt okej ändå, den här Widerberg", säger Widerberg till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".