Åsa Domeij - med grönt fokus

Dagens gäst är grönare än junigräset och superboss i livsmedelsbranschen.

Hon har doktorerat inom jordbrukshistoria och nu jobbar hon som miljöchef för matjätten Axfood. Åsa Domeij är dagens gäst och hon blir sur om cheferna inte dricker ekologiskt kaffe till fikat.

Vi säger varmt välkommen till Åsa Domeij i torsdagens P4 Extra.

Efter programmet kan du chatta med Åsa direkt här på webben.

Åsa Domeij började som miljöchef på Axfood våren 2008. Hennes uppdrag under året har varit och är att stärka Axfoods fokus på miljö och socialt ansvar.

Från politik till livsmedel

Företaget efterfrågade en person som "kan miljöfrågorna i grunden och har förmåga att driva dem internt". Då rekryterades Åsa Domeij.

Åren som frontfigur inom Miljöpartiet, som politiker i Uppsalas bygg- och miljönämnd och i riksdagens miljö- och jordbruksutskott har givit henne en bred kompetens på området.

Efter programmet kan du lyssna på hela intervjun på webben.

Välkommen att lyssna 13.05 -15.00

Åsa den gröna

Namn: Åsa Domeij
Ålder: 46 år, född i Örnsköldsvik
Bor: I hus i Marielund utanför Uppsala
Familj: Sambo, två små barn
Aktuell: Som miljöchef vid Axfood sedan 1 mars 2008
Bakgrund: Är agronom och har bland annat varit ansvarig för miljöfrågor i riksdagen för miljöpartiet under åren 1988-1991 och 2002-2006. Har också haft politiska uppdrag i Uppsala kommun. Arbetade till och med mars vid lantbruksuniversitetet i Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista