1 av 5
Lasse Granqvist är här. Sportjournalist och musikaltokig - har sett Mamma Mia i 4 olika städer. Minst.
2 av 5
Genom åren har Lasse hunnit med de flesta av de stora idrottshändelserna inom ishockey- och fotbollsvärlden bland annat de olympiska spelen.
3 av 5
Lasses karriär fortsatte uppåt, han refererade VM i ishockey 1991 i Finland och därefter bevakade han EM i fotboll 1992 i Sverige tillsammans med sin barndomsidol Ralf Edström.
4 av 5
Sportjournalisten Lasse Granqvist började sin karriär på Radiosporten 1987. Han var den yngste någonsin.
5 av 5

Sportjournalisternas rappaste Lasse

Dagens gäst har flera gånger röstats fram som Sveriges bästa sportjournalist och har en gång klockats för 118 ord på 23 sekunder.

Lasse Granqvist kommenterade tävlingar redan som liten pojke, bland annat refererade han påhittade tävlingar mellan röda och blå bilar.

20 år på Radiosporten

Övning ger färdighet. Lasse har jobbat på Radiosporten sedan han var drygt 20 år gammal och var då den yngsta som någonsin fått jobb där.

I måndagens P4 Extra träffar vi Lasse Granqvist och hoppas på att få höra om vad han tycker om fotbollsåret 2009  och den nya förbundskaptenen Erik Hamrén.

Efter programmet kan du chatta med Lasse här direkt på webben.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".