Efter 278 veckor på Svensktoppen åkte låten alla älskar att hata eller älskar att älska ut.

Hallå där - Helen Sjöholm

På söndagen hände det - "Du är min man" med Helen Sjöholm och Benny Anderssons Orkester åkte ur Svensktoppen efter 278 veckor -  det vill säga mer än 5 år.

Lotta Bromé ringde upp Helen Sjöholm för att ställa en rättfärdig fråga:

Hur känns det Helen? 

Väcker starka känslor

"Du är min man är den låt som under senare år väckt starkast känslor bland lyssnarna, antingen tycker man att den legat för länge – eller så har man bara inte kunnat få nog av den och minsta toning av "Du är min man" har lett till en smärre lyssnarstorm, skriver Carolina Norén på Svensktoppen.

Fem års historia är över

Nu har den fallit ur listan, eftersom den slutade på en 11:e plats den här veckan – detta efter fantastiska 278 veckor på Svensktoppen!

"Du är min man"

Den 11:e juli 2004 gick "Du är min man" med Benny Anderssons Orkester rakt in på Svensktoppens förstaplats.
Låten har slagit i princip alla rekord möjliga, och frågan är om det finns någon låt i världen som legat så länge på en topplista.
"Du är min man" har väckt starka känslor bland lyssnarna, antingen tycker man att den legat för länge - eller så har man bara inte kunnat få nog av den och minsta toning av "Du är min man" har lett till en smärre lyssnarstorm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".