Måns Zelmerlöv, Christine Meltzer och Dolph Lundgren - programledare för Melodifestivalen 2010. Foto: SVT

Actionhjälte blir schlagergosse

Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren blir en av programledarna för Melodifestivalen 2010. Tillsammans med Måns Zelmerlöv och Christine Meltzer ska han leda tävlingarna.

Dolph Lundgren var den stora överraskningen när programledartrion presenterades för pressen på tisdagen. Med ett brett leende och iklädd smoking intog actionstjärnan scenen tillsammans med komikern Christine Meltzer och popartisten Måns Zelmerlöv.

Ingen festivalräv

Dolph bor i Marbella och London och jobbar i Hollywood som skådis och regissör. Han har medverkat i en mängd filmer, men mest känd är han för rollen som boxaren Ivan Drago i Rocky IV.

Melodifestivalen har han inte sett på 26 år, sen han flyttade från Sverige, så på den punktern kommer han att  behöva friska upp kunskaperna lite.

Från tävlande till programledare

En räv i sammanhanget är dock Måns Zelmerlöv, som är ett hängivet fan av Melodifestivalen. Dessutom har han tävlat själv två gånger, med Cara Mia 2007 och Hope And Glory 2009.

Kul ska det va

Christine Meltzer Lind är programledare och komiker, bland annat känd för humorserien Hey Baberiba på TV4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".