Chatt med Louise Hoffsten

Bluesartisten Louise Hoffsten var gäst hos Lotta Bromé 11 november. Och innan hon rusade vidare hann hon med en liten chatt. Läs hela chatten här:
Lotta Lindgren:Hej Louise, är precis som du musikerbarn och pysslade med det till 18 års ålder. Tyckte sen att jag blev "Fackidiot" så jag la musiken på hyllan (hur man nu kan göra det?) i alla fall proffesionellt eller studierna åtminstone. Livet tog en annan lite sämre vändning ett tag. Den gav mig erfarenhet. Fick min MS diagnos för ca 3 år sedan och vilken chock!!! Den sitter nog forfarande kvar lite även om jag försökt med terapi och så. Nu till min fråga: Hur fixade du det?? Har inte läst din bok än men ska. Välkommen till Västerås i helgen,såg att du är på gång. Lycka till. Kram Lotta
Louise Hoffsten:Jag har inga recept för det. Men det går att leva ett liv med MS.
Björn Kjellgren:En av dina svängigaste, ’’balladen om ett munspel’’. Vart tog den vägen
Louise Hoffsten:Jag kommer att spela den på Södra Teatern om en vecka. Gå in på min hemsida.
Mikael:Hur ska man agera som en bra vän till en person som har en svår sjukdom? (Man är arbetskamrater av olika kön och lever i fasta relationer, men med starka band till varandra...) Tack Louise för all fin musik genom åren!
Louise Hoffsten:Jag tror det är viktigt att lyssna, utan att ge goda råd.
Ulrika:Hej! Vad härligt att höra dig! Lycka till och jag hoppas vi får höra mer av dig. Kramar
Louise Hoffsten:Tack, kul att höra. Sånt värmer så här i höstmörkret.
Maria Anderberg:Halloj! Hur funderade du kring att gå ut och tala om din sjukdom? Tycker du att det varit några nackdelar med öppenheten? Hade du gjort det oavsett sjukdom? Och så hoppas jag allt är ok..:-)
Louise Hoffsten:Hej! Om det kan hjälpa en enda människa så är det värt det.
Jan-Ove Brehme:Du är den bäste artist jag vet. Jag vet inte hur många timmar jag lyssnat på dig. Brukar se dig på Nösund eller Slussen. Du sa nåt om att inte planera för mycket men kommer du dit till sommar preliminärt alltså. när jag ser till live får jag en sån upplevelse så man är helt slut efteråt. Och så är du så himla go. Hälsningar Jan-Ove Brehme
Louise Hoffsten:Ja!
Marie-Louise He:Hej Louise Vilken munspelare har du själv som ev. förebild. Mina är Walter Horton + Little Walter + Sonny Boy W
Louise Hoffsten:Sven Zetterberg, som är med på första låten på min nya skiva. En munspelsduett östgötar emellan.
Bosse:Hej Louise, och Lotta. Sitter i Manila o råkade hamna i P4 webben. Men väldigt kul o intressant att höra Er båda. Såg Lousie på Grönan för många år sedan och var imponarad av din pipa. (röst) Måste få till en fråga också. Vilken artist skulle du mest av allt vilja göra en spelning med?
Louise Hoffsten:Hej Bosse. Sven Zetterberg vill jag gärna spela med.
Christer Gebo:Så kul med koklubben. Har aldrig hört talas om den tidigare. DEt var något helt nytt för mig. Har alltid gillat kor för att de är så kolungna!!! Det är så rogivande att se dem gå omkring och beta eller att ligga och idissla. Finns nästan heller inget goare än att sticka in handen i en dikalvs mun och låta dem suga på fingrarna. Ska gå med i koklubben. Vart vänder man sig? Hälsningar Christer
Louise Hoffsten:Hej Christer, gå in på något dagis och fråga om du får vara med!
stefan:hej, du har en go stajl, jag grunna på o lära mig spela gitarr, det är väl bara o öva elle? jag är 46 bast...
Louise Hoffsten:Ja, sätt i gång och öva!
Alexander i Kun:Vilket år gjorde du solodebut?
Louise Hoffsten:1987.
Suzanne:Hej du härliga människa,när kommer du till Sundsvall igen? Kram
Louise Hoffsten:Kanske i vår. Håll utkik på min hemsida.
Mick Jones:Gillar du Thåström?
Louise Hoffsten:Ja!
Maria Anderberg:Halloj! Hur funderade du kring att gå ut och tala om din sjukdom? Tycker du att det varit några nackdelar med öppenheten? Hade du gjort det oavsett sjukdom? Och så hoppas jag allt är ok..:-)
Louise Hoffsten:Jag hade inget val. Ville jag att folk skulle ta mig för ett fyllo eller ville jag tala öppet om det och på så sätt hjälpa andra människor med samma diagnos?
Mats:Med tanke på din sjukdom och andra motgångar. Vad tycker du är viktigast i livet? Jag tycker du har en fantatisk röst!!
Louise Hoffsten:Tack! Det viktigaste i livet är kärleken.
Natalie:Är du rädd för döden? På riktigt - den är ju där för oss alla på något sätt men kanske mer tydligt för dig. Men skrämmer den dig eller tänker du på den?
Louise Hoffsten:Jag är inte rädd för döden.
Liza:När får vi njuta av dig live i sthlm härnäst?
Louise Hoffsten:Jag spelar på Södra teatern nästa vecka, gå in på min hemsida för mer info.
Pelle:Vill bara säga att du är super cool!!!
Louise Hoffsten:Tack!
Mika:Har du någon spelning planerad i Linköping inom kort? Önskar dig allt gott!
Louise Hoffsten:Tack! Nej inget planerat, men gå in på min hemsida för info om spelningar framöver.
Roger:Hej Louise Vilket munspel kan du rekommendera som mitt första? Gillar som du kanske förstår blues Må väl!! /Roger
Louise Hoffsten:Tack detsamma! Honner blues harp
Susanne Bergqvi:Äntligen mer musik från dig. Har verkligen längtat. Lycka till med nya plattan.
Louise Hoffsten:Tack Susanne!
ulf:Hej Louise, Att lyssna på dina skivor är härligt.Tack! Man kan också förstå att musikalitet finns i gener som förmodligen ärvs. Din pappa Gunnar har säkert oxå gett dig en god start i musikvärlden. Han representerar mina första musik och dans minnen från olika spelningar i Linköping under 50-60talet. Hälsa honom så gott från en 40-talistfan!
Louise Hoffsten:Jag ska hälsa pappa!
Dan:Har du något samarbete med Sky High, nuförtiden?
Louise Hoffsten:Nej
Bjoern:Hej. O blåa röst. När man hör om dina motgångar, förstår man hur gott det gör med bluesmusik. Jag har egne, och lirar blues till husbehov. Massor med kramar
Louise Hoffsten:Kram på dig Björn
Eva:Hej Louise! För några år sedan sjöng du en duett i ett TV-program med Jill Johnson. Helt fantastiskt!! Finns den duetten på skiva, och finns det några som helst planer på ett framtida samarbete?
Louise Hoffsten:Hej Eva, inga planer, men det var ett roligt samarbete!
Rolf:Hej, jag minns ett TVprogram för ett antal år sedan där du sjöng en Povel Ramel låt som heter 'Alla tycket att jag ser så ledsen ut' eller nå't liknande... Fastnade för den för jag tycker du gjorde den fantastiskt bra.. Finns den inspelad någonstans...?
Louise Hoffsten:Ja, den finns inspelad på samlingsskivan som SKAP gav ut. Inspelad tillsammans med Anders Widmark.
moderator:Tack för alla frågor till Louise Hoffsten. Nu rusar hon vidare och vi stänger chatten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".