1 av 4
Smuts, tvättider eller kvarlämnade grejer i tvättstugan. Sätter du upp arga lappar i tvättstugan?
2 av 4
Luddkrig -stulen tvättid och arga lappar ett bra recept för att öka osämjan mellan grannarna säger P4 Extras expert på konflikthantering.
3 av 4
Har du skrivit en arg lapp någon gång - eller har du en arg lapp där hemma i tvättstugan. Ta en bild och skicka in den till oss på p4extra@sr.se.
4 av 4
Sen kan det uppstå helt andra problem också i just tvättstugan... Foto: Scanpix arkivfynd

Luddkrig i svensons tvättstuga

Vi bråkar allt mer i tvättstugan - ibland blir det rena grannfejder, men det vanligaste sättet att uttrycka sitt missnöje på är anonyma lappar - gärna i tvättstugan.

Eleonore Lind är professionell medlare och avslöjar vad som gör oss mest frustrerade, vad vi stör oss mest på och varför vi blir så upprörda.

En vanlig företeelse är ju att vi sätter upp lappar för att påminna våra grannar eller de som är berörda om vad det är som gör oss frustrerade.

Arga lappen

- Tyvärr så fungerar nog inte arga lappar, säger Eleonore Lind. Det man skriver är sällan i proportion till det som hänt.

Lapparna blir svåra att ta tag i eftersom de är anonyma och samma sak gäller med anmälningar.  

Kan förvärra problemet

En arg lapp kan till och med göra att konflikten blir värre. Det finns exempel på de som blir provocerade och medvetet lämnar det skitigare  än förut. En arg lapp kan alltså få motsatt effekt och ta fram det värsta hos folk.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".