1 av 3
Författaren och poeten Marcus Birro är aktuell för tv-tävlingen "Lets Dance".
2 av 3
3 av 3
Gudrun Schyman Agneta Sjödin och Anna Anka är ju andra påtänkta deltagare i "Lets dance" - vem skulle Birro helst dansa med om han fick välja?

Dansprogram ska få Marcus Birro på fötter

Författare, krönikör, poet, bloggare och nu från och med årsskiftet även sång och dansman.

Efter ett par dagars spekulationer och drösvis med kommentarer i bloggen och ringande från kvällspressens reportrar blev det äntligen bekräftat. Marcus Birro ska få ordning på vänsterfötterna i tv-programmet "Let´s Dance" efter nyår.

Och han har redan bestämt sig för vem han vill ha vid sin sida.

Läkkarna ordinerade rörelse motion och dans

Marcus Birro tvekade först med att tacka ja till att vara med i tv-tävlingen och det spekulerades länge fram och tillbaka på olika plattformar på nätet och i media huruvida Marcus Birro skulle tacka ja eller nej.

Men när läkarna gav grön flagg och till och med sa att det kunde vara bra för hans reumatism så beslöt han sig för att ge programmet en chans.

Möjliga danspartners

Vem Marcus Birro får vid sin sida är ännu inte klart. Gudrun Schyman, Anna Anka, Stefan Sauk och Agneta Sjödin är några av de namn som också presenterats som aktuella till tv-tävlingen i TV4 som beräknas dra igång efter årsskiftet.

Skeptisk till att få dana par med Anna Anka

-Anna Anka verkar elak så henne vill jag nog hålla mig lång borta ifrån om hon ska vara med, berättar Marcus Birro för Carolina Norén i P4 Extra.

Birro har bestämt sig för danspartner

I en intervju med Carolina Norén säger Marcus Birro till P4 Extra att han ser fram emot dansträningen och att komma i form igen.

Men det finns en viss oro för att få Anna Anka som danspartner. Och det blir tuff träning. Flera timmar om dagen på dansgolvet gäller för att komma i form.

Men vem vill han då helst dansa med Birro?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista