1 av 2
Hur många chokladbollar säljs på Ullared? Testa vårt Quiz.
2 av 2
Robert Wells har en egen pizza. En som till och med kan vara nyttig säger han. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Dagens gäst - Robert Wells

Dagens gäst har sålt fler konsertbiljetter de senaste tio åren än någon annan artist i hela Skandinavien. Och på fredag underhåller han i julshowen "Handful of Christmas" på Hamburger Börs i Stockholm.

Missade du intervjun. Lyssna igen här på webben:

Vill inte bo söder om Västerbron

Han växte upp tre kvarter från Råsunda och älskar AIK. Robert Wells är född i Solna i Stockholm och välkänd som kompositör, arrangör och musiker. Och han verkar ständigt befinna sig mitt i karriären.

I dag pendlar Robert mellan Stockholm där han bor på Stora Essingen och Falkenberg där han har sina rötter vid Skrea strand och havet. Robert har sagt att han känner sig mest hemma där familjen är och just nu är den i Stockholm.

Allt började på AF

Wells började sin musikaliska bana genom att studera musik på Adolf Fredriks musikskola i Stockholm. Han har jobbat tillsammans med flera välkända svenska artister som Lill-Babs, Gösta Linderholm, Eva Bysing och Jerry Williams.

Så ska det låta

I musiktävlingen "Så ska det låta" i SVT fick Wells visa upp sitt musikaliska register för svenska folket och slog igenom ordentligt.

Roberts årliga konsertturnéer "Rhapsody in Rock" har blivit publiksuccéer både i Sverige och utomlands.

Har en egen pizza

- För oss musikanter som sitter hela dagarna kan det vara bra med en egen pizza med ruccola och kronärtskockor. Men fick jag välja skulle jag rösta på att få ha pitepalt på julbordet. Jag älskar pitepalt säger Robert Wells i P4 Extra.

Robert Wells

Ålder: 47 år.
Familj: Fästmö Maria och sönerna Oscar Teddy, 13 och 11 år.
Bor: I Stockholm och Falkenberg.
Aktuell: Med julshowen "A handful of christmas" på Hamburger Börs, 20 november-19 december.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".