Pelargoner på Bergianska trädgården. Foto: Scanpix

Bästa trädgårdsfixet görs inomhus

Nu när det är snö i norr och snart kallt i resten av landet så vi lämnar trädgårdsarbetet och berättar om vad man kan ägna sig åt medan växterna vilar.

Ann-Cathrin Thor är trädgårdsrådgivare i  som organiserar 177 föreningar som finns från Lappmarken i norr till Söderslätt i söder.

Köp lökar och frön i tid

Det är lite för tidigt att köpa hem blomfröer till våren men fågelfrön kan man passa på att införskaffa till fåglarna. Men om man vill ha blommor till jul är det dags att köpa lökar nu - speciellt om man vill ha amaryllisar till jul.

Planera våren

Det sägs att vintern är den bästa trädgårdstiden. Då kan man sitta inomhus i värmen och planera sin trädgård. Passa också på att ta nytta av tips och idéer i trädgårdsböcker och planera våren tillsammans med en trädgårdskollega.

I trädgårdschatten ställde lyssnarna frågor om hur man ska sköta växter i vintertid. På webben kan du läsa Ann-Cathrine svar från chatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".