1 av 5
Skådespelaren Johannes Brost har gått i sin mor Gudruns fotspår. Foto: Arkivbild / Scanpix - Bonnierarkivet.
2 av 5
Kan du hitta Johannes i besättningen i SVT:s tv-såpa "Rederiet"? 318 avsnitt under 10 år blev det av TV-serien Rederiet där Johannes spelade den hygglige bartendern Joker.
3 av 5
Johannes Brost Brost har medverkat i en rad komedier och farser. Här poserar han i Stockholm.
4 av 5
Julkalendern 1981 hette "Stjänhuset" och hade ingen direkt anknytning till tomtar eller jul. Istället handlade den om Mytha (spelad av Sif Ruud) som berättade sagor ur den grekiska mytologin för Astro (spelad av Johannes Brost). Genom berättelserna fick tv-tittarna lära sig de olika stjärnbilderna och en del astronomi.
5 av 5
Prinsessan i Djursholm, Överklass-Claes och skådespelaren på dekis och fotografen Robin är rolltyperna i komedin ”Bröllopsfotografen” där Johannes Brost spelar överklass.
Onsdag 25 november

Dagens gäst - Johannes Brost

Dagens gäst ville som barn inte välja samma yrke som sin skådespelande mamma men blev rikskändis när han slog igenom i 1981 års julkalender.

Och snart ser du honom på vita duken igen. Johannes Brost medverkar i bioaktuella "Bröllopsfotografen" och står på scen med "Pengarna eller livet".

...och somliga beundrare gillar honom så mycket att de tatuerar in hans ansikte på benet.

Missade du intervjun? Lyssna igen här på webben!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista