
Saffransbiscotti med apelsin
Saffransbiscotti med apelsin
Till cirka 40 skorpor.
Ingredienser:
- 100 gram rumsvarmt smör eller margarin
- 2 deciliter strösocker
- 3 ägg
- 1 kuvert saffran (1/2 gram) + lite strösocker
- 1 matsked grädde
- 2 matsked rivet apelsinskal
- 7–8 deciliter vetemjöl
- 3 tesked bakpulver
- 1/2 tesked vaniljsocker
- 1/2 tesked salt
Gör så här:
1, Sätt ugnen på 175 grader.
2, Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran och apelsinskal i smeten.
3, Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg.
4, Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
5, Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Fler recept: