Saffransbiscotti med apelsin

Saffransbiscotti med apelsin

Till cirka 40 skorpor.

Ingredienser:

  • 100 gram rumsvarmt smör eller margarin
  • 2 deciliter strösocker
  • 3 ägg
  • 1 kuvert saffran (1/2 gram) + lite strösocker
  • 1 matsked grädde
  • 2 matsked rivet apelsinskal
  • 7–8 deciliter vetemjöl
  • 3 tesked bakpulver
  • 1/2 tesked vaniljsocker
  • 1/2 tesked salt

Gör så här:

1, Sätt ugnen på 175 grader.

2, Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran och apelsinskal i smeten.

3, Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg.

4, Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.

5, Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Fler recept: