Gris - snart i en kyldisk nära dig. Foto: Scanpix.
SÖNDAG 29 NOVEMBER

Äter du hellre eko-gris?

Ekologiska grisbönder har inte överraskande fått fullt upp efter avslöjandet av vanvården på svenska svinfarmar.

Ekologiska krogen och gården Ängavallen har fått dubbla priser i år: Stora Matpriset och Årets medvetna krog. Gäster i studion är ägaren och grundaren Rolf Axel Nordström och Per Karlsson, som bedriver en grisfarm av mer tradiotionell karaktär.

Rolf Axel Nordström fördömer den nuvarande djurskyddslagstiftningen:
- En av grisarnas starkaste drifter är att böka i jorden - hur ska de kunna göra det i betonggolv? Och hur ska en gris på 110 kilo leva bra på mindre än en kvadratmeter?

Erik Blix undrar, med anledning av den senaste tidens uppfödningsskandal:

Göran Greider bjuder på en nyskriven dikt apropå grisskandalen:




Vad är en schysst uppfödning värd för dig?
Kan du tänka dig att köpa dyrare kött?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista