Måndag 30 november

Dagens gäst - Lisa Nilsson

Dagens gäst har släppt nio album och kommit till en punkt där hon känner sig försonad och stolt över sin långa musikkarriär.

När inspirationen tröt fann hon den i Brasilien och nu är hon tillbaka och aktuell med två shower i Stockholm i december som sammanfattar hennes 20 år som artist.

Missade du intervjun? Lyssna igen direkt här på webben.

Tre grammisar och hundratusentals skivor sålda

Lisa Nilsson har  sina rötter i jazz och soul, men slog igenom ordentligt när hon övergick till att sjunga på svenska på 90-talet. Sedan dess har hon flera gånger blivit grammisbelönad.

Lisa har skrivit många låtar som verkligen har blivit storsäljare. Skivan "Himlen runt hörnet" sålde i 450.000 exemplar! 

Lisa Nilsson på vita duken

Lisa filmdebuterade i en roll i filmatiseringen av Lisa Marklunds roman "Paradiset".  Hennes senaste album ”Samlade sånger 1992-03” kan ses som bokslut över en era. 

Lisa Nilsson är dagens gäst och född 1970. I år firar hon 20 år som artist, men det började på sätt och vis för 32 år sen, på en misslyckad bilsemester till Europa.

Hör hela intervjun med Lisa Nilsson i P4 Extra.

Lisa Nilsson

Uppväxt: Tyresö söder om Stockholm.
Förebilder: Aretha Franklin, Stevie Wonder
Utbildning: Lasse Kühlers Dansskola, Balettakademiens yrkesdansarutbildning
Genombrott: 1991 skrev Lisa kontrakt med skivbolage och under ledning av Torbjörn Sten startades ett framgångsrikt samarbete med låtskrivaren Mauro Scocco och producenten Johan Ekelund.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.