1 av 3
Håll koll på vad som är det senaste trendiga på teknikfronten om du vill ge bort hårda paket i jul så riskerar ingen bli besviken.
2 av 3
3 av 3

Tips på hårda paket under granen

Nu är det bara tio shoppingdagar kvar till jul.

Och av någon outgrundlig anledning så brukar det sägas att det är de hårda klapparna under granen som får de mest trånande blickarna.

Martin Appel som är teknikjournalist hjälper dig att hålla koll på de senaste teknikprylarna och tipsar om vilka klappar som kan hamna under granen i jul.

Hörlur

Årets julklapp enligt teknikbranschen är hörluren. Det coolaste och senaste är hörlurar som är brusreducerande berättar Martin Appel för P4 Extra. Den nya luren tar alltså bort bakgrundsbruset vilket göra att musiken ska låta bättre. Hörlurar alltså. Lika hett i dag som för 20 år sedan, men i ny tappning.

Exempel: Senheisser PXC150, från 600 kronor

Internetradio

Med en internetradio ska du kunna ta del av 10.000-kanaler på nätet - utan att samtidigt behöva koppla upp dig med din dator. Radion fungerar så att den kommunicerar på egen hand med den trådlösa routern eller med en sladd till internetjacket.

Exempel: Logitech Squeezebox Radio, från 1.600 kronor.

Pekmobil

De flesta har säkert lagt märke till att det har dykt upp mobiler på marknaden som inte längre har knappar. I stället pekar man på skärmen som är tryckkänslig. Iphone var först ut, men nu har det kommit en rad utmanare. De kallas för Android-telefonerna. Poängen är att telefonen klarar av nästan samma saker som en dator och kostar också därefter.

Exempel: HTC Hero från 4.300 kr.

Netbook

De små och relativt billiga bärbara datorerna har börjat bli designade och färgglada. Nöj dig inte med en tråkig burk i grått och svart när det finns allt från klassiska varianter till färgglada kreationer med blommor och andra roliga mönster.

Exempel: Samsung N310 från 4.400 kronor

Fotoram

En relativt ny produkt på marknaden som på senaste tid har gått ned ordentligt i pris. Det finns till och med varianter för 99 kronor som sitter på nyckelringen. Samtidigt kan du också hitta dyrare modeller som kommunicerar med det trådlösa nätverket.

Exempel: Kodak EasyShare EX811 WiFi från 900 kronor.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista