Sprit till ett värde av 300.000 kronor har hittats i en övergiven släpkärra. Tills den rätta ägaren dyker upp så får spriten hålla tillgod i polisens fyllecell i Värnamo.

Fullt i fyllecellen hos polisen

I Toftarp nära Värnamo har polisen hittat en släpkärra full med fin whiskey.

Fyndet är värt ungefär 300.000 kronor totalt, men ingen ägare har hört av sig.

Så tills vidare står spriten tryggt parkerad i polisens fyllecell. 

Håkan Boberg på polisen i Värnamo berättar om fyndet.

En förbipasserande hade hittat en stulen släpkärra övergiven på en länsväg. Polisen som kom till platsen konstaterade att släpkärran var anmäld som stulen och kontrollerade innehållet.

Troligen smuggelsprit

Fyndet visade sig innehålla en mängd kartonger som var och en innehöll whiskeyflaskor. Enligt polisen rör det sig om en av de dyrare varianterna på Amerikansk bourbon.

Inga ledtrådar

Polisen säger att de antar att det rör sig om importsprit.

Systembolaget säger sig inte ha blivit av med några stora partier whiskey.

- Troligtvis har det blivit något strul med bromsar eller att de som kört har haft för dålig bil för att kunna köra kärran när den var så tunglastad med all whiskey, säger Håkan Boberg till P4 Extra.

Ingen ägare i sikte

Det är ett företag som äger kärran och har sin logotyp tryckt på den. Men eftersom kärran var stöldanmäld, så är det nog inte kärrägarens whiskey det är frågan om.

Cell nummer ett

Eftersom polisen i Värnamo har lite dåligt med lagringsplats så står spriten tills vidare faktiskt i en fyllecell, som även används som beslagsrum. Cell nummer ett i Värnamo alltså.

Läs mer och se bilder:

Lyssna:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista