Eva Röse är en av våra främsta skådespelare - just nu ser du henne i bioaktuella "Göta kanal". Foto: Scanpix
onsdag 20 januari

Dagens gäst - Eva Röse

Hon debuterade som programledare i "Disneyklubben" i SVT i början av 90-talet och har en bakgrund som elitgymnast.

På senare år har hon omnämnts som Svenska filminstitutets "Shooting Star" och har kammat hem titlar som "Årets snyggaste", "Årest sexigaste" och "Årets mama", men säger själv att ibland längtar hon bara tillbaka till livet på teatern.

Eva Röse är den man kanske gärna vill bli lite avundsjuk på och har hyllats av kritiker nästan oavsett vad hon tagit sig för.

Dagens gäst gör sig dessutom ruskigt bra på bild. Men i dag hör du henne som gäst i Sveriges Radio P4 Extra - med Lotta Bromé.

Missade du intervjun? Lyssna igen direkt här på webben:

"Jag är nöjd med mitt lilla liv"

Eva Röse har utsetts till "Sveriges bäst klädda kvinna" i ELLE, "Sveriges sexigaste kvinna i tidningen Café", och "Årets mamma" i tidningen Mama.

Hon lever ihop med fotografen Jacob Felländer, som spelar musik och tillsammans har de sönerna Floyd och Flynn.

Just nu är Eva aktuell i bland annat biofilmen "Göta kanal 3" och som ny medlem i "Kvarteret Skatan", som har nypremiär den 28 januari.

Därefter väntar repetitioner av "Faderen" som ska spelas på Stockholms Stadsteater senare i vår och därefter finns det planer på fler Maria Waern filmer som väntar.

Eva säger att hon är nöjd med sitt lilla liv och att hon inte vill ändra på något.

Bakgrund

Eva är född i Stockholm. Hon debuterar som programledare i "Dinseyklubben" i början av 90-talet och gick sedan ut teaterhögskolan 98. Sedan dess har karriären gått i en rasande fart och hon har  synts på teater, på filmduken och i flera tv-serier. 

Det visste du inte om Eva Röse

Eva gillar att samla på smurfar, är en fena på blommor och svampar och har lärt sig att sluka eld. Dessutom har hon skaffat sig en rallylicens och är aktiv som Unicef-ambassadör.

Hör Eva berätta själv om sitt engagemang och vilken utmärkelse hon skulle ge sig själv, om hon fick välja. Allt och mycket mer i dagens P4 Extra med Lotta Bromé som programledare. 

Filmer med Eva Röse

1997 – Adam & Eva
1999 – Magnetisörens femte vinter
2001 – Blå måndag
2003 – Kopps
2005 – Storm
2005 – Att göra en pudel
2006 – Göta Kanal 2
2008 – Rallybrudar
2009 – Göta kanal 3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".