1 av 2
Vilken sida ska man välja som emigrerad svensk och bosatt i Vancouver? Foto: Scanpix
2 av 2
The Jouse-Meister har bakat sina fantastiska kardemumma bullar.

26 januari - Vi ska ha OS! Inte vår!

Alltså, jag blir nervös. I dag är det vår här i Vancouver. Solen skiner, fåglarna kvittrar och träden har börjat knoppas (jag överdriver inte).

Om jag hade fått tummen ur att plantera krokus i höstas så lovar jag att de också hade kikat upp, hur ovälkomna de än hade varit.

Vi ska ha OS, vi vill ha vinter istället!

Några tankar innan morgonfikat

I morse pratade jag med Lotta Bromé igen. Wildeman hade sovit erbarmligt dåligt och varit vaken mellan midnatt och halv tre – när klockan ringde klockan sex var jag fortfarande i la-la-land.

Jag drack inget kaffe eftersom jag kände mig ganska darrig.

Du kan lyssna på intervjun här:

Jag är gammal gymnast

P4 Extras reporter Victor är snäll nog att nämna dagen innan ungefär vad Lotta vill prata om så jag har tid att läsa in lite fakta.

Jag är gammal tävlingsgymnast så jag tycker att det är jätteviktigt med sport och är intresserad, men det är ju inte alltid helt lätt att ha vara uppdaterad inom hela området.

Kanadensisk koll på våra OS-hopp

Vilka medaljhopp som Kanada har är en fråga som stötts och nötts länge i kanadensisk media.

Självklara namn är så klart konståkningens Patrick Chan.

Hockeyn är också självklar för både damer och herrar.

Sen har vi det manliga curlingteamet lett av Kevin Martin, skridskoåkarna Christine Nesbitt, Charles Hamelin och Kristina Groves, freestyleåkarna Alexandre Bilodeau, Steve Omischl och Jen Heil som alla har bra chanser att ta medaljer för Kanada.

Hoppas att svenskarna sopar banan

Med tanke på de 164 miljoner svenska kronor man årligen lagt på de kanadensiska OS-hoppen så borde de ha en toppchans att prestera. Trots detta hoppas jag svenskarna sopar banan. Däremot om svenskarna åker ut, då håller jag på kanadensarna. Men det är definitivt sekundärt.

Nej, nu är det dags för eftermiddagsfika. The Jouse-Meister har bakat sina fantastiska kardemumma bullar som jag och pojkarna har äran att få smaka.

Vi hörs!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".