Couscous med räkor och limeyoghurt

En lätt och snabbfixad middag som kan varieras i det oändliga.

Använd de grönsaker du har hemma i kylen.

Byt ut räkorna mot kyckling eller vegetariskt alternativ.

Garnera gärna med rostade cashewnötter, solrosfrön och så vidare som inspirationen faller på.

Recepten är framtagna tillsammans med Svenska Kocklandslagets lagledare Krister Dahl.

Ingredienser till 4 portioner:

415 kcal.

En portion ger cirka

  • 1 broccolihuvud
  • 6 deciliter vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 deciliter couscous
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 800 gram räkor
  • 1 burk matyoghurt
  • saft och rivet skal
  • från 1 lime
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka upp vatten och buljong i en kastrull. Dela broccolin i buketter och låt dem koka ett par minuter. Rör ner couscousgrynen, lägg på ett lock och ta av kastrullen från värmen.

Låt stå och svälla i cirka 6 minuter.

Skala rödlöken och skär lök och paprika i bitar. Fräs rödlöken och paprikan i lite olja. Skala räkorna och rör ner dem i couscousen tillsammans med de frästa grönsakerna.

Smaksätt en burk matyoghurt med pressad lime, rivet limeskal, flingsalt och svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista