1 av 2
OS facklan var väldigt nära
2 av 2

11 februari - kvällen innan invigningen

One day to go! I morgon smäller det och det känns precis perfekt tajmat. Trafiken har minskat, kravallstängslena är uppe, scenerna byggda och förväntan känns överallt i luften.

Spänningen är stor

I går pratade jag med Lotta Bromé igen. Du kan på samtalet vi hade.

Vi pratade om det som man pratar om här, det vill säga, om vem som ska tända facklan och vem som ska sjunga. Spänningen är stor och jag kommer att sitta limmad framför tv:n imorgon för att titta på det hela.

Jag har många vänner som ska gå. Vissa av dem har betalat cirka 6.000 svenska kronor per biljett, och med tanke på att alla tar med sin partner så är det mycket pengar - vi får hoppas att det blir lika bra som man förväntat sig.

Som jag nämnde för Lotta så står vissa artister INTE på listan över artister med säkerhetsclearance. Varken  "local boys" Michael Boublé från Burnaby och Bryan Adams från North Vancouver eller "les grandes dames" Canadiennes Celine Dion och Shania Twain står med. Det vore himla häftigt om de dök upp allesammans men det är väl att hoppas på för mycket antar jag?

Facklan kom förbi vårt hus

Facklan kom förbi i närheten av vårt hus idag. Jag hade hoppats på att se det men pga av sjuk pappa och au pair, samt en Valentinfest i Thors förskola så kraschade hela planeringen. Ritchie hade råkat på den när han cyklade till ett av de sjukhus där han jobbar. Han sa att det hade varit spännande att se.

Vår kompis Randy sprang med facklan

I dag sprang fackelbäraren med åtta säkerhetsvakter till skillnad från i går, när de bara var två.

Vår kompis Randy var en av de lyckliga 12.000 som fått äran att springa med facklan. Randy sade att helt främmande människor kom fram till honom före och efter och ville ta kort på honom eller krama (!) honom. Han sprang i North Vancouver och det var inte alls mycket folk, därav få säkerhetsvakter.

Kändisar ska springa

I morgon blir det dock värre eftersom många kändisar ska springa. Min favvis Matt Lauer från amerikanske "Today show" ska springa, tillika Arnold Schwarzenegger. Jag har även hört att månfararen Buzz Aldrin ska komma hit. Han är bördig från Hagfors, där jag kommer från, så det tycker jag är ganska häftigt. Där Arnold springer borde det vara knökat.

Ha en härlig första OS-helg så hörs vi efter helgen när spelen är i gång!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".