Torsdag 18 februari

Skrällvarning i Göteborg

Spelmännen går till "Andra chansen" och "Manboy" blir årets schlagerlåt. Så ser veckans schlagertips ut från vår bloggare och schlagerexperten Ronny Larsson.

Förlåt kära bloggläsare. Jag har haft det körigt värre sedan jag kom hem. Men nu är jag på banan igen.  Göteborg är intaget och låtmässigt ser det mycket roligare ut den här veckan.

Alcazar tävlar med en snygg discopoplåt, Darin tävlar med en modern ballad, hårdrockarna i Crucified Barbara har också en ballad, men främst tror jag att många kommer att uppskatta Erik Linders fina Gärdestad-vackra Hur kan jag tro på kärlek?

Skrällvarning för tron på kärleken

Personligen fastnade jag genast för de fyra tjejerna i Timotej som tävlar med en folkmusikpoplåt. Deras "Kom" är omöjlig att få ur skallen och det kan gå hyfsat bra om de sköter sig på scenen. Kvartetten är nämligen väldigt unga fortfarande och går ännu i gymnasiet i Skövde...

Smittsam "Manboy"

Förra helgens Erik Saade seger sätter jag högt, och jag tror absolut att han har en låt som minst hamnar bland de topp tre finalisterna i Globen. ”Manboy” är effektivt smittsam och jag tror att dess trallvänliga refräng kommer att bli alla schlagervänners melodi i år.

Johnsson hör inte hemma i toppstriden

Andreas Johnsson finalplats är jag inte lika imponerad över. Jag hade ju satt Kalle Moraeus fina polska ”Underbar” över den. Jag tror att Johnsson får en hyfsad hit men inte kommer ha något med toppstriden i Globen att göra.

Men Moraeus och spelmännen kan nog lyckas att ta sig till Globen ändå. Andra Chansen kan nog bli rätt underbar för dem om jag inte är helt ute och cyklar.

Nu kör vi!

Ronny