Äntligen OS-biljetter

Efter att ha debatterat fram och tillbaka vilka biljetter vi skulle köpa hade vi turen att få två curlingbiljetter av en vänlig själ som inte kunde gå.

Josse och jag cyklade till ishallen i går kväll.

Curlingen ligger cirka 10 minuters cykelavstånd från vårt hus, så det var nära och bra.

Svettig stämning i curlinghallen

Jag vet inte helt vad jag hade trott men curling har alltid verkat vara en relativt lugn och lite mer inåtvänd sport. Därför blev vi jätteförvånande när vi kom in i  hallen och hörde kvällens första avgrundsvrål. 

När vi kom upp på läktaren var det nästan fullsatt. Kanadensarna dominerade naturligtvis i antal men det fanns också många amerikaner med anledning av kvällens match mellan USA och Norge. Här och där viftade en enstaka norsk flagga medan kineserna var fler, många av dem med både en kinesisk och en kanadensisk flagga.

Med Norge nära hjärtat

Vi följde mest med i matchen mellan Norge-USA eftersom Norge ligger nära hjärtat både för mig som bott två år i Oslo och för Josse som tävlat i rodd i Norge (och faktiskt vann norska mästerskapen en gång). Matchen gick fram och tillbaka mellan amerikanerna och norrmännen och vi undrade om de verkligen skulle vinna. En norsk supporter ställde sig upp en gång och ropade nervöst ”kom igen Norge, dere vant faktiskt OL”.

Helfestlig stämning

Det oväntade under kvällens gång var att varje gång den amerikanske hejarklacken drog igång med sitt ”let’s go US, let’s go”, svarade hela den kanadensiska publiken med ett rungande ”let’s go Norway, let’s go”.

Animositeten mot USA för kanadensarna verkar vara likadan som den norrmännen änner mot oss svenskar. Amerikanerna runt oss tyckte dock det var helfestligt att få svar på tal och videofilmade ivrigt publiken som munhöggs.

Kanadensarna vann mot Tyskland

Seger till Kanada alltså. När matchen var över trodde jag att taket skulle lyfta. Publiken var vansinnigt glad och alla de tankar jag hade haft om att curling var något för äldre atleter och en mer tyst inåtvänd sport försvann helt.

Därefter vann Frankrike över Kina där de tävlande såg ut att vara tolv år ungefär och norrmännen äntligen mot USA. En del av publiken hade gått efter att Kanada avgjort sin match men det var många som följde resten av matcherna också. Josse jag bland dem.

Curling har alltid legat långt under min radar men det var tokkul igår. Dels att äntligen få se ett OS-evenemang och dels på grund av stämningen i hallen. Vi cyklade hemåt med ett leende på läpparna. Det var iskallt. I alla fall runt nollan vilket är mycket kallare än på länge. Att ha på sig flip flops, för att skona min brutna lilltå var inte världens bästa idé.

Mer OS-biljetter till mig och Josse

På onsdagen lyckades Josse och jag hitta biljetter till hockeyn för svenska tjejerna mot Kanada. Vi har fixat barnvakt eftersom Ritchie också vill följa med och undrar nu bara nervöst om biljetterna är äkta. Om inte har jag en historia att berätta imorgon om hur dumma vi känner oss.