1 av 5
En fjärdedel Crucified Barbara och Christine Meltzer dansar på efterfesten. Foto: Ronny Larsson
2 av 5
Stiliga Johannes Bah Kuhnke sjöng sin åttondeplats "Tonight" på efterfesten. Foto. Ronny Larsson
3 av 5
Störst fluga vinner! Andreas Lundstedt poserade glatt med mig. Foto. Ronny Larsson
4 av 5
Fyra Globentjejer och en P4-bloggare: Timoteij och jag. Foto: Ronny Larsson
5 av 5
Darin & Getty Domein var glada att få delta på torsdagens skaldjursfest som Göteborgs kommun bjöd på. Foto: Ronny Larsson
Måndag 22 februari

Äntligen kom schlagerskrällen!

Skövdekvartetten Timoteij tog en sensationell finalplats och visade därmed att Sverige vill ha sin schlager. Vilken helg! Äntligen kom den där schlagerskrällen vi väntat på.

Jag är såå glad att jag tippade fel. Kom har gjort mig lycklig hela helgen och det här var precis vad som behövdes i Globen. Lite snygg etnoschlager med mäktiga trummor och klistrig refräng. Där har vi en låt som kan skrälla om alla män i Globen till slut tar ut varandra.

Solklart för Darin

Att Darin gick till final var solklart för de flesta och jag tycker absolut att han platsar i Globen. 

Däremot är jag inte helt såld på låten ännu och tycker det är en okej snygg radiohit, varken mer eller mindre. Jag tror dock att den är en av vinnarkandidaterna i Globen ändå och kommer ge Jöback, Saade, Salem och Timoteij en jäkla fight om Oslo-biljetten.

Goda chanser i Globen

Crucified Barbara och Alcazar gick till ”Andra chansen” och jag tror båda band har goda chanser att ta sig till Globen ändå.

Alcazar kommer att sticka ut rejält i klena Örebo-startfältet, och om Sveriges hårdrockare enas så kan det bli Korsfästa Barbara också.

Svensktoppen för favorit-femman

Min lilla favorit Erik Linder blev tyvärr femma. Jag gillar både Erik och Hur kan jag tro på kärlek, och är övertygad om att han har en Svensktoppssuccé i sina händer.

Vänta bara...

Meltzer var efterfestens drottning

Annars har det varit kanon i Göteborg och festen i lördagskväll var en höjdare. De utslagna killarna Johannes Bah Kuhnke, Getty Domein och Erik Linder uppträdde med sina låtar till publikens jubel.

Programledare Christine Meltzer var kvällens dansgolvsdrottning och dansade in på småtimmarna med allt och alla. Darin var nog den som gick och la sig först och sist i säng kom tydligen Johannes Bah Kuhnke...

Vi blickar mot Malmö

Nu blickar vi mot Malmö och en final med de gamla kompisarna Pernilla Wahlgren och Peter Jöback.

Och jag tror att det ska mycket till för att det inte blir de som går till final...

Men mer om det nästa vecka!

Kramar R

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista