Chatt med Sanna Lundell

Sanna Lundell chattade med lyssnarna. Läs hela chatten här.
moderator:Då startar vi chatten med Sanna Lundell. Passa på att ställa era frågor!
Tinis:Hur träffades Mikael och du?
Sanna Lundell:Det vill jag faktiskt hålla för mig själv. Men jag kan säga så mycket som att vi träffades på en båt under mycket bisarra omständigheter...
Ann-Marie:Läser din blogg varje dag men ska du öppna kommentarsfältet igen eller?
Sanna Lundell:Jag får se, förhoppningsvis ändrar Bonnier i bloggverktyget så att man som kommentator måste ange sin mailadress, det kommer att underlätta och sila bort alla weirdon...
Kalix:Hej, läser din blogg på mama.nu & det känns som du är ensamstående 3barnsmamma. Hur löser du det?
Sanna Lundell:Jag förstår att det kan se ut så, men det stämmer inte riktigt. Micke filmade mycket i höstas och det var tufft. Nu är han ledig och ska vara hemma hela våren. Men det skriver jag inte om i bloggen så mycket.
tommy:Hej sanna! Roligt att höra att du rider western. Vilken gren håller du på med och tävlar du oxå?
Sanna Lundell:Jaaaaa!!!! Jag älskar western och rider gärna cutting. Det är sjukt roligt. Jag vill vara en cowboy. Vill typ leva på Brokeback Mountain.
Ola:Du är fantastiskt vacker, Sanna. Mikael är mest hårig!
Sanna Lundell:Tack snälla du Ola, det värmer ett mammahjärta att läsa så fina rader. Kan inte annat än hålla med!
Ulrika:Hej Sanna, Kul att höra din röst. Jag tillhör dom mammor som regelbundet läser din blogg. Lite tråkigt va det att inte Lotta kunde hålla i mötet med dig. Hon ställer frågor som är lite roligare. Blir du inte less på att alltid få prata om din pappa och kille? Du är ju en egen person med egen framgång. Ha det så bra i snön!
Sanna Lundell:Äh, låt de fråga! Snart tröttnar nog de flesta på att höra om männen i kring mig. Tills dess låter jag det bara bero. Inget att hetsa upp sig över. Ha det fint själv i kylan.
Peter J:hej Sanna. Som stor Lundell älskare så fick mitt första barn ( Född - 92) givetvis heta Sanna efter låten som jag tycker är jättebra, Tycker du det ochså? döm av min förvåning när jag träffade en gammal kompis som ochså hade fått en dotter ( född - 93 ), givetvis döpt till Sanna , när jag frågade hur de fann namnet blev svaret väldigt likt mitt svar . -Flickans pappa älskar Lundell och hans låt "Sanna" så det blev det namnet säger mamman.. Är detta något du hört innan. Ha det bäst / Peter
Sanna Lundell:Jag har faktiskt hört liknande anekdoter. En kvinna i mitt stall hade tre barn som hette Kalle, Sanna och Love. Hundarna hennes hette Jack och Chans.
nettan:gillar din blogg jättemycke, du ger mej kraft! Fortsätt att blogga länge!
Sanna Lundell:Tack snälla du, jag fortsätter nog ett tag till!
Viktoria:Har du någon tro?
Sanna Lundell:Jag tror på en högre kraft, men kan inte alls definiera hur. Det är väldigt abstrakt för mig och inte logiskt på något vis, men jag tror att de samtal som jag har med mitt innersta har något med Gud att göra.
Eva Andersson:Du verkar vara så himla klok!Och desutom så vänlig och glAd. Du är säkert en jättebra mamma. Jag ska börja läsa din blogg genast!
Sanna Lundell:tack snälla du! Jag försöker vara en bra mamma, men känner inte att jag lyckas alla gånger. I bland är det bara kaos, som i morse när jag böjde mig ner för att plocka upp en legobit och fastnade i ett ryggskott, och då är jag mindre glad och vänlig kan jag lova...
moderator:Då är det 15 minuter kvar av chatten med Sanna Lundell. Passa på att ställa era frågor!
ANTE:Jag har läst att Du har 50 000 läsare på bloggen. Hur räknar Du dom?
Sanna Lundell:Jag vet i fan hur de räknar. Jag har i genomsnitt 30 000 unika besökare i veckan. Sen kan ju dessa unika besökare gå in en jäkla massa gånger på bloggen, och då kallas det för besök. Och då är jag uppe i typ 70 000 vissa veckor.
L:Läser din blogg flera gånger /vecka. Är också mamma & tycker din blogg är bra. Rättvis & verklig på ngt fint sätt. Men en sak jag funderat kring är: du verkar vara absolutist nästan, elelr i alla fall inte dricka så mkt..Hur löser du & M era olikheter i denna fråga? Är det svårt när man ser på alkohol på så olika sätt, vad tycker du? Lever själv i en liknande relation.
Sanna Lundell:jag är inte absolutist eller nykterist, men har hamnat i ett livsskede då jag tycker att alkohol oftast är jävligt överskattat. Orkar inte vara bakis, gillar inte känslan av att dimma i väg, och vill uppleva livet så klart och tydligt som möjligt om du förstår hur jag menar. Du förutsätter att jag och Micke har olika åsikter gällande detta, men det stämmer inte riktigt. Hur som helst så råder jag dig att fråga dig själv hur du vill leva ditt liv, vilka behov du har, och utgå i från det. Man behöver inte dela varenda minut av livet med varandra... Om din käraste dricker på ett sätt som stör dig så kanske ni ska prata om det och försöka göra något åt det.
Göran:Hej Sanna. Hörde att du höll på att slita ut trösklarna hemma. När mina barn var små fick vi dra vagnen otroligt länge ibland för att de skulle somna. Köpte då en vindrutetorkarmotor och kopplade en arm till vagnen. Fungerade jättebra. Med det monotoma ljudet och vagnen som långsamt gled fram och tillbaka somnade dem snabbt. Må så gott
Sanna Lundell:Smart där Göran, kanske något att ta patent på???
Helena:Hej Sanna! Varför bor du inte Ingarö när de renoverar ditt badrum:-)?
Sanna Lundell:Därför att det är kaos därute också. Kallt och snöigt och en riven hall. Min dotter går i skolan i stan och jag orkar inte skrapa is, skotta ut bilen och köra i snorhalt väglag varje morgon.
Berit:Din lille son heter Lo, varför valde ni det? Jag trodde det var ett flicknamn.
Sanna Lundell:Jag gillar Lo-djur, älskar Ivar-Lo Johansson och androgyna namn. Ja, på den vägen är det...
max:Vilken av din pappas låtar ligger dig varmast om hjärtat? Du får inte svara Sanna. Nå?
Sanna Lundell:jag älskar många av hans låtar, men Törst är en favorit. Evangeline en annan. Och Rom i regnet.
Harriet Gutå:Hej, du får kanske en annorlunda chatt nu... Min pappa Gösta Gutå hyrde ut en lägenheet åt din pappa tiden innan han blev känd, och sidorna 296 bl a skildrar mycket av hans intryck av min far och det har varit roligt att läsa. Även min far läste. Jag minns bara hur jobbigt han hade i kontakten och möten med honom, men i dag är allt nerskrivet med din pappas ord. Din pappa bodde på BLekingegatan 11 på 60-talet.Det roade miig att läsa om min pappas äppelknyckarbrallor och backljus på sin gröna cykel. Roligt att det gått bra för honom och även dig. Lycka till önskar Harriet/gaston_tessie@hotmail.com
Sanna Lundell:Gud vad roligt, sådant är alltid roligt att läsa. Nu blir jag nyfiken, på vilk3et sätt var kontakten besvärlig?
Anna:Måste bara säga att jag är enormt imponerad av dig, smart, vacker och trebarnsmamma! Själv håller jag på att gå in i väggen med två småttingar och känner att allt annat ligger i träda. Hur hanterar du barnens behov kontra dina egna? Mvh 24-årig trött mamma
Sanna Lundell:Ställ självklara kra hemma på barnets far. Tänk på att dygnet har 24 timmar. Du är föräldraledig 8 av dem, 8 timmar ska ni sova (förhoppningsvis barnen också), de resterande åtta ska du och barnens pappa dela på. Fyra timmar per dygn skall du alltså ha för dig själv. Detta är logik och inget annat. Gå i väg, lämna över, träna, träffa vänner, kom i från familjen. Det brukar hjälpa. Kram och kraft!
Eva:Hej Sanna! Tycker du är en cool person! Vad driver dig framåt, dvs vad har du för inre motivator? Ha det bäst, och fortsätt vara DU!!
Sanna Lundell:Jag vill leva ett lyckligt liv. Jag vill skratta mycket och vara nära de jag älskar. Jag försöker tänka på detta varje dag och styra mitt liv i den riktninge och eliminera de element som kommer i vägen. Typ.
Gurli:Varför är det så mycket fokusering på mammor och föräldraskap nuför tiden? Är det inte lite överdrivet?
Sanna Lundell:Jo, jag kan hålla med dig, jag tycker att barn har fått en bisarr position i vårt samhälle. Ömsom upphöjda som dyrbara troféer, ömsom bortskuffade från de vuxnas lekrum. Barn är en naturlig del av livet och inget projekt som man ägnar sig åt när man är mammaledig, som det i bland kan verka.
moderator:Då är chatten med Sanna Lundell slut. Vi tackar Sanna och alla lyssnare som ställde frågor!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista