Torsdag 25 februari

Melodifestivalen - veteranernas afton i Malmö

Förmiddagens fyra repetitioner är till ända och jag har precis lämnat min torsdagsrapport till Lotta.

Som vanlig stod jag utanför arenan och frös med en hel sändningsstation på ryggen men vad gör man inte för att Lotta och ni ska få en direktrapport från schlagereldoradot?

Sista delfinalen i Melodifestivalen på lördag

Malmö är platsen och vår tappre Mello-bloggare Ronny Larsson har trotsat SJ, vädrets makter och gravitations lagarna. Så här har Ronny och Lotta tippat veckans startfält.

Förra veckan kan vi säga att Ronny och Lotta tillsammans hade alla rätt.

Denna vecka letas det fortfarande efter klassiska schlagerhits.

Så här har Ronny och Lotta tippat inför helgens sista delfinal:

Ronny har hört låtarna i vanlig ordning och Lotta har det inte.

Lyssna på webben

Trots att alla åtta bidrag legat ute på webben hela veckan så bestämmer sig Bromé för att hålla på principerna.

Hon har alltså inte lyssnat på bidragen i förväg men törs tippa ändå.

Rätt ska va rätt!

Hur tippar du?

Mellobloggens Ronny recenserar

Sibel

  • Dagen började med Sibel som hissas ner på scenen i ett stort metallhjul. Hennes rockiga popdänga lämnar mig dock frågande till hennes påstådda favoritskap. Jag fattar inte varför en sån här dussindänga antas inta Globen. Hm.

Py Bäckman

  • Låt nummer två var Py Bäckmans flumballad "Mystiska stjärna". En obegripligt dålig kvarleva från hur festivalen lät under tidigt nittiotal. Py är ohjälpligt sist på lördag.

Neo

  • Trea ut på scenen var krullige popkillen Neo som sjunger falsett genom hela refrängen. Och det gör han väldigt bra ska jag säga. "Human Frontier" har en smula komplicerad refräng och är inte direkt trallvänlig dock. Och det ligger nog den i fatet när det ska röstas. Femma på lördag?

Lovestoned

  • "Thursdays" med bandet Lovestoned ses av många som en dark horse på lördag. Det är ett stycke förglömlig lättpopreggae som visst skulle kunna skrälla sig till Andra Chansen. Om bara Lovestoned visar lite jävlaranamma. Under det här repet var kvartetten väldigt lam och funkade inte alls att lyfta låten.

Anna Bergendahl

  • Idol-bekanta Anna Bergendahl går ut som femma med sin ballad "This is My Life". Den är fin och börjar gudomligt, men sen händer det inte så mycket. Och jag kan inte bestämma mig för om jag tycker unga Annas Cher-stämma är skönt annorlunda eller bara irriterande....

Pernilla Wahlgren

  • Pernilla Wahlgren bjuder på en rejäl schlagerdänga när vi har kommit fram till det sjätte bidraget. Hennes "Jag vill om du vågar" är lite tuffare än till exempel en klassiker som Jag ljuger så bra och versen bromsar nästan upp det sköna drivet som refrängen bjuder på. Men med en toppshow, snygga schlagerkläder och en mängd tonartshöjningar så är detta definitivt nåt publiken längtat efter.

Noll Disciplin

  • Noll Disciplin ger oss röjig svensk poppunk därefter. "Idiot" är hopplöst bland de sista på lördag och jag tycker bara att det är tramsigt.

Peter Jöback

  • Och sen kommer den, låt 32: "Hollow" med Peter Jöback. Jöback sjunger som en kung och scenshowen med laser passar den dramatiska balladen snyggt som tusan. Men tyvärr är låten inte allt det som jag förväntat mig. "Hollow" är snygg och bra, men den borde stegra och mynna ut i en himmelsk upplösning. Nu blir det bara...fint. Men Peters livenerv och artisteri tar den givetvis till Globen.

Fråga

Så tippar Lotta:

Till final: Lovestoned, Peter Jöback
Till "Andra chansen": Anna Bergendahl, Pernilla Wahlgren

Så tippar Ronny:

Till final: Pernilla Wahlgren, Peter Jöback
Till "Andra chansen": Anna Bergendahl, Lovestoned

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.