Lyssnarreaktioner

Hej Bengt!

Du förtjänar säkert din lön på ett bra sätt, men Du har (med tanke på betydande sidoinkomster som du kan klara ditt vanliga leverne på) möjlighet att donera din inkomst från Röda korset oavkortat till Röda korset den tid du arbetar kvar där.

Vilket intryck och påverkan tror du att Svenska folket skulle få nu, och i fortsättningen av en sån sak? Du är en rak och ärlig person, men Man måste egentligen inte mycket mer än att äta sig mätt varje dag

Mvh Erik

..................................................

Hej Lotta och
Hej Bengt,

Jag undar hur det kan komma sig att man kan förskingra så mycket pengar från Röda Korset?!
Varför ska man ha så mycket betalt när ni karlar är ordföranden?!

Politikier! vi kvinnor slåss i våra löneförhandlingar med arbetsgivarna om 100 till 500 kronor i lönehöjning!!!

Mvh
Eva Ömlén- Fredriksson

..........................................................

Hej,

För att kunna få en kompetent ordförande måste man betala. Knappt 70 tusen är inget att kommentera!!!!

Att släppa fram Roger Akelius med sina kommentarer är märkligt, hade det inte varit en känd person så hade detta aldrig tagits upp!

Jag förstår inte varför media lägger ned så mycket tid på detta.

Mvh
Britt-Marie Edelsvärd

...............................................................

Hej!

Vad har du utöver arvodet från RK ? - antar att åren som partiledare, riksdagsman, minister mm inte gått spårlöst förbi inkomstkuveret.

Det blir väl inget svar - men frågan måste ställas annars går det inte att få balans i diskussionen om RK arvodet är för högt.

Torbjörn i Karlstad

............................................................

Hej Lotta,

Lyssnar gärna till ditt intressanta och underhållande radioprogram nästan varje dag!

Dagens gäst Bengt Westerberg har fått en del kritik som jag tycker är befogad. Hela syftet med att stödja en sådan rörelse är att pengarna ska gå till människor som är i behov av hjälp. Nu när man förstår att ordförande får ut ca 60 - 70 tusen kr per månad, bli man/jag total bestört och fattar ett beslut -  att inte stödja överhuvudtaget Röda korset.

Bengt får ut sitt, men fotfolket jobbar oftast ideellt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bengt jobba för 20,000kr / månad som andra gör……om man har ett arbete!

Paul McIntosh

..................................................

Hej Lotta.

11 238 SEK har jag i månaden och då är bostadsbidraget inräknat och hyran är c:a 8 400 SEK/mån. Grundhyran är 7163 SEK + värme- + vattenförbrukning & fasta avgifter för desamma. Jag vidareutbildade mig på äldre dar, tog studielån, och förvärvsarbetade  i över 20 år.

När jag var ung fick man ett jobb och en lön och då förväntades det av m ig att jag skulle göra mitt bästa. Det fanns inga bonusar eller andra privilegier. Man gjorde sitt jobb. Punkt. Slut.

Miljonlönerna är ju ett horribelt lönesystem. Ulf A tyckte att SJ:s -VD var värd över 100% löneförhöjning = över 3 miljoner, därför att SJ har så många anställda? So wath? Idioti. Girigbukarna verkar ha fel uppe i hjärnkontoret.

MVH

.................................................

Hej!

Vad har du utöver arvodet från RK ? - antar att åren som partiledare, riksdagsman, minister mm inte gått spårlöst förbi inkomstkuveret.

Det blir väl inget svar - men frågan måste ställas annars går det inte att få balans i diskussionen om RK arvodet är för högt.

 Torbjörn i Karlstad

...............................................

Westerberg har pension från sin tid som minister o riksdagsman.

Om han tar en offentlig tjänst, tex landshövding,reduceras lönen med pensionen. Arbetet som styrelseordförande medför att han slipper denna reduktion,var det därför han satsade på Röda Korset?

....................................................

Hej.

En fråga till bengt w. Hur mycket har du i "avgångsersättning" från riksdagen??

Räcker det inte till att leva på och göra nåt oegennyttigt utan ekonomisk ersättning??

m v h sten.s.

...................................................

En fråga till Bengt Westerberg

Alltför många hängivna, osjälviskt arbetande frivilliga i Röda korset har blivit både kränkta och diskriminerade av företrädare för Röda korset, både lokalt och på högre nivå.

Om förtroendet ska återskapas måste Röda korset också våga ta till sig sådana händelser och agera självkritiskt. Så görs det inte idag utan ansvariga håller varandra bakom ryggen och medarbetarna ser ingen annan utväg än att sluta med sitt hängivna arbete för organisationen.

När ska Röda korset våga reflektera över sådana situationer. Jag har många exempel på detta

Mångårig medarbetare som kränkts av Röda korset

......................................................

...vad gäller hans ersättning - det låter ju i och för sig som en genial bortförklaring - men följdfrågan blir ju då också om han hade accepterat en lön på 100.000:-, eller 200.000:- om bara medlemmarna hade tyckt så?

Var går hans skamgräns?

Vänliga hälsningar!
/Björn Åkesson

.........................................................

Hej,

Lyssnade på Bengt och blev lite häpen när jag hörde att finska R.K. har deras riksbankchef som ordförande på ideell basis. Bengt hävdade att finska ordförande la ned 1 månad per år i sitt arbete för R.K. medan Bengt lägger ned 12 rättade sig till 11 månaders arbete för svenska Röda Korset.

Nu måsta man fråga sig... är Bengt så mycket mindre effektiv än sin finska kollega eller utför det finska R.K. så enormt mycket mindre nytta/arbete... som skillnaden är på 1 kontra 11 nedlagda arbetsmånader?

Eller är sanningen den att det som krävs av en styrelseordförande i Röda Korset kan utföras med en månads arbete per år?

..........................................................

Bengt!

Har du inget ansvar för att kontrollera organisationen. Jag tänker på den ekonomiska svindeln. Den personen hade en chef, ansvarig, Du är väl också dennes överhuvud? Vad gjorde Du?

Jag uppmanar alla jag känner - stickande, virkande. bössskramlande syende och Kupan arbetande att fortsätta arbeta men, sluta betala medlemsavgift och i stället lägga pengarna i insamlingsbössorna. Då kanske organisationen för RK anpassas till plånboken.

Monica

.........................................................

Vi är hjärtligt trötta på den självgoda attityd som Bengt Westerberg visar! Tänker han aldrig någonsin på alla de som år efter år arbetar helt utan lön för Röda korset och som själva många gånger lever på en låg lön eller en riktigt låg pension.

Han talar mkt om att han är en arbetande ordförande som arbetar 12 månader om året (tänka sig) men har tydligen tid att sitta i minst 7 olika styrelser dessutom.

Som ett litet nålbidrag har han ca 7000 kr i pension från riksdagen.

Så länge Bengt Westerberg sitter kvar inom Röda Korset kommer vi att stödja organisationer (det finns många) som har gjort upp med gammal unken personalpoltik och sätter de behövande främst!

Karin Linder

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista