Arkivbild.

Rekordstort cannabisbeslag

Cannabisplantorna var färdiga att skörda när Söderortspolisen i Stockholm slog till och avslöjade ett av Sveriges största cannabisnätverk.

En månads intensiv spaning gav resultat och polisen hittade 10 kilo.

Skivbolagsproducent misstänkt i cannabishärvan

Mer än 10 kilo cannabis beslagtogs och sex personer sitter häktade, misstänkta för grovt narkotikabrott. En av de häktade uppges vara en skivbolagsproducent som jobbar med flera kända svenska artister.

Magnus Gustafsson, kriminalkommisarie och sektionschef på avdelningen för grova brott på Söderortspolisen och berättar i P4 Extra.

- Vid tillslaget hittade vi ett femtontal odlingstält på fem olika platser. I skivbolagsproducentens lägenhet hittades tälten i ett lönnrum bakom ett ljudisolerat studiorum.

Odlas i Sverige

I och med att cannabis mer och mer odlas lokalt, blir det enklare att sprida.

Sprids till ungdomar

Bruket av cannabis och hasch är vanligt i vissa ungdomsgrupper. Många tror att det är en lätt drog, eller har föreställningen att det skulle vara "nyttigare" att bruka annabis än att dricka alkohol.

- Men det stämmer inte, THC som är det viktigaste kemiska ämnet i cannabis är väldigt skadligt, inte minst för hjärnan, säger Magnus Gustafsson i P4 Extra,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista