Bloggande "polis" hånar offer på nätet

På bloggen skriver en man som utger sig för att vara polis om hur han hånat brottsoffer, "ollat" sina kvinnliga kollegers bil och kastat sten på en man när de kallats ut för att avvärja ett misstänkt självmordsförsök.

I inlägg efter inlägg berättar han om sitt polisjobb och vad han får vara med om:

"Älskar att hitta på skit"

Nu är bloggen nedstängd, men när den låg uppe kunde man också läsa om hur mannen tyckte det kändes att i jobbet få slå personer på käften.

Mannen, som utger sig vara polis, beskriver sig själv i bloggen som en person som "älskar att driva med folk”.

Vidare utlovar han berättelser som ska vara mycket avslöjande och berätta "sånt som ni annars aldrig skulle få reda på.”

Rättslig påföljd

Mårten Unbeck, chefsjurist vid polismyndigheten i Skåne, kommer till P4 Extra och berättar om vad som väntas bli påföljden för den bloggande polisen.

- Det är omöjligt att säga. Först och främst ska det utredas av åklagare och så ska vi se om det begåtts något brott, säger Mårten Unbeck till P4 Extra.

Om det som polisen gjort inte bedöms som brottsligt blir det en arbetsrättsligt prövning och kan i sin tur leda till en disciplinär påföljd.

- Det är omöjligt att säga vad som kommer hända i dag, men det mildaste straffet han kan få är en varning. Det allvarligaste straffet är avskedande.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista