Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
En mix av de hetaste personerna och nyheter från jordens alla hörn.

Chatt med Arne Hegerfors 15/3-10

Sportkommentatorn Arne Hegerfors var gäst i P4 Extra med Lotta Bromé Läs hela chatten här:
moderator:Nu öppnar vi chatten med Arne Hegerfors. Välkomna med frågor!
Per i Örebro:Hej Arne! Tack för alla goa stunder framför Tv:n med Dina kommentarer.Fråga: Tror Du på Gud?
Arne Hegerfors:Jag tror på någonting men jag vet inte riktigt vad. Jag tror lite på ödet.
Eva:Har jag rätt om jag påstår att "Det kommer mera", var det sista "riktiga" underhållningsprogrammet i TV? Det har inte kommit något liknande efter det? Jag saknar verkligen den typen av lördagsunderhållning? Dvs underhållning av helkvällsformat och en blandning av musik, sketcher och intervjuer med intressanta gäster.
Arne Hegerfors:Ja, det har du nog rätt i! Jag saknar också den typen av familjeunderhållning. Jag har hört att konceptet är aktuellt igen så att det kanske kommer tillbaks, men utan mig.
Palmquist:Rappa kommentarer och ordvitsar, är det något du lärt dig eller är det medfött?
Arne Hegerfors:Det är nog medfött, någon direkt nackdel var det kanske inte att växa upp i Göteborg heller.
Dan Larsson:Vad tycker du om den tidiga starten av allsvenskan? Fördelar nackdelar... Vilka vinner elitserien..
Arne Hegerfors:Jag kan inte se några fördelar, utan bara nackdelar. Tycker att det var fel att bestämma sig för ett långt sommaruppehåll. När det gäller hockeyn tror jag att det blir väldigt jämt. Men det mest kompletta laget är HV71. Så de borde vinna!
Per Gustafson:Kommer du ihåg när du sa inför sverige- tjeckien i vm 89 " detta kommer att bli en jämn match Sverige har hemma plan och Tjeckoslovakien har hemmapuckar" och sedan inte förklarade att puckarna faktiskt tillverkades i Tjeckoslovakien. Det tyckte jag var skit kul och klurigt sagt. Hälsningar Per Gustafson
Arne Hegerfors:Hej Per, det var roligt men jag minns det inte! Men som du hörde i radion så är det inte så mycket jag kommer ihåg.
roger:hej arne! Hur blir man en sådan framgångsrik personlighet som du ju faktiskt är? Hur bär man sig åt?
Arne Hegerfors:Nej, hemligheten är väl att inte bära sig åt. Att ha turen att få jobba med någonting man tycker är roligt och dessutom passa för det jobbet. Det är mer tur än skicklighet.
Arne Anka:Hej, Vilken är Din bästa ordvits tycker du själv?
Arne Hegerfors:Vitsar dör ju lika snabbt som de uppstår egentligen är de bara roliga just i det ögonblick som de sägs. Det handlar om timing mer än någonting annat! Men jag tycker själv att det var rätt kul när jag sa "Ducka ankan" när det kom en puck farande ut mot avbytarbåset.
Anders:Hur var det att bli förväxlad med Niki Lauda. Hände visst på någon flygplats att någon trodde att du var han ?
Arne Hegerfors:Jo det var under ett VM i fotboll som Ralf Edström i fotboll och jag satt och väntade på någon flygplats och två unga snygga tjejer började fnittra och peka. Jag trodde att de hade känt igen Ralf som gammal fotbollshjälte, men när jag för ett ögonblick lämnade för att gå på toaletten så gick tjejerna över till Ralf och undrade om de kunde få autografer av Niki Lauda.
allan i götebor:Hej arne! När kommer tillbacka du till SVT igen ?
Arne Hegerfors:jag har ju kommit tillbaks några gånger i gästframträdanden och det lär väl kunna hända ett par gånger till! En sak är klar, utan SVT hade jag inte varit den jag är. Så jag är evigt tacksam för SVT.
ove i borås:hejsan, vilken kanal är bäst på sporten svt eller tv4, och nu syftar jag inte på om det är barcelona eller bromapojkarna
Arne Hegerfors:Tycker nog känslomässigt fortfarande att det är störande med reklam så därför vinner SVT.
Lars Gartz:Arne! Det är lite tråkigt att Din röst inte hörs SR(förutom idag förstås) Har inte SR försökt att värva tillbaka Dig?
Arne Hegerfors:Särskilt mycket har jag inte gjort för SR, det var ett program som hette Stjärnklart på 70-talet där jag intervjuvade topp-idrottsmän som fick spela sina favoritplattor.
Ola Germundsson:Vilket är den/de största/viktigaste radio-händelse(-r) du varit med om som radioreporter? Ola G Trollhättan
Arne Hegerfors:Jag har ju faktiskt inte varit radioreporter utan TV-kommentator större delen av mitt liv. Så jag har nog inget radioreporterminne dessvärre...
Göran Wahlström:Det skulle roligt att höra Arne berätta sin historia om hur han gjorde (eller inte gjorde)sin militärtjänstgöring... ryktesvis ska det vara en fantastiskt rolig historia
Arne Hegerfors:Det skulle ta alldeles för lång tid att berätta, men det var en otrolig historia med många fantastiska vändningar.
Annelie:Hej Arne ! Kan inte du och Björn slå er ihop och göra ett nytt kryzza lugnt ??
Arne Hegerfors:Vi talar om det när vi träffas eftersom det var bland det roligaste vi gjort i våra karriärer. SVT hörde faktiskt av sig för några år sedan och undrade om vi fortfarande var intresserade, men sedan blev det tyst. Själva skulle vi nog kunna tänka oss att göra det!
moderator:Tio minuter kvar av chatten med Arne Hegerfors.
Bosse Nilsson:Har du någon kontakt med några gamla kollegor (dom sk. hylands arvingar) av dom som fortfarande lever?
Arne Hegerfors:Den jag har mest kontakt med är Lars Gunnar Björklund själv och Ingvar Oldsberg. Annars blir det ju när man stöter på varandra som man utbyter lite kommentarer. Marknadschefen på Liseberg, Pelle Johannisson, är också en av Björklunds pojkar och honom har jag också hållt kontakt med - eftersom han kan fixa så att man kan gå gratis på Liseberg!
Henke:Hej Arne! Slutspelsdags! Min fråga är: Vilket lag spelar roligast hockey tycker du??? Vem vinner guldet??
Arne Hegerfors:Jag tycker nog att när det fungerar för Linköping så spelar de den mest attraktiva hockeyn. När Mårtensson Hlavac och Hlinka fungerar så är Linköping bäst.
"Arne":Jag ser mycket på hockey och fotboll. Så även min son. De två första orden han lärde sig var "Arne" och "Anka". Men det tog lång tid innan han visste vem som var vem. Kanske gäller det fler? Kör hårt Arne! OCh hälsa Ankan. Hälsningar Fredrik i Gbg
Arne Hegerfors:Tack för hälsningen, jag hälsar tillbaks! Det gör säkert Ankan också.
Arn:Hej Arne! Vad tycker du om kvaliten på elitseriedomarna den här säsongen? Är det rätt att domarbasen är en föredetta domare? Med det menar jag att han inte kan ta ett tufft beslut mot en föredetta kollega.
Arne Hegerfors:Standarden har väl inte varit den allra bästa hoppas det blir bättre nu i slutspelet. När det gäller domarbasen är det nog bra att han kommer inifrån etablissemanget. Man får väl utgå från att han sköter sitt jobb utan att ta allt för mycket hänsyn till gamla kompisar.
Henke:Vilken fotbollsarena ska man uppleva om du bara får välja 1 st???
Arne Hegerfors:Det är nog NouCamp. En mäktig fotbollsarena som ju dessutom är hemmaplan för världens bästa fotbollslag.
plutten:vilken upplevelse som kommentator är den mest minnesvärda och kan inte lämna ditt huvud ?
Arne Hegerfors:Brukar alltid svara OS-finalen i ishockey 1980 i Lake Placid mellan Sovjet och USA. Så det är väl lika bra att svara likadant nu!
Challe:Hej Arne! Du är en stor del av mitt liv då jag alltid varit sportnörd samt utövat både hockey o fotboll m.m Det finns många minnen av dig och ett är basketfinalen OS Montreal. Det var magi då det gäller referat. Jag hörde hur du kopplat bort världen och var helt inne i vad som skedde på planen! Du är o förblir bäst! Vänligen
Arne Hegerfors:Själv minns jag mest basketfinalen i OS i München när USA förlorade för första gången i historien. Troligen den mest dramatiska final som spelats.
Ing-Marie:Hej! Vill bara säga detta. Starkt att komma igen med hjälp av egen kraft istället för med mediciner. Bra jobbat!
Arne Hegerfors:Tack tack!
mattias:Först o främst vill jag säga att du e en av dem bästa kommentatorerna vi haft, du e en underbar personlighet på alla sätt. nu till min fråga; har du nåt favoritlag i england? o i så fall, e det svårt att hålla en opartisk nivå i kommenterandet när ett favoritlag spelar?
Arne Hegerfors:Nej, det är inte svårt att vara opartisk i arbetsögonblicket. Då gäller bara att ge bästa möjliga information oavsett vilka som spelar. Mitt favoritlag är Manchester United och har så varit sedan flygkatastrofen i slutet av 50-talet då halva laget förolyckades.
Manne:Hej. Jag har en son som jobbar som fotbollskommentator du med din erfarenhet kan du ge några goda råd
Arne Hegerfors:Lyssnade du på programmet så fick du ganska många goda råd där, det som jag lärde mig av Lars Gunnar Björklund!
Hans Wallén:Hur gick det med DiscJocky-kariären? Stinsen 1969
Arne Hegerfors:Ulf Elvfing lurade in mig på den karriären men den blev inte långvarig. Däremot var det jättekul så länge det pågick!
Erika -63:Jag vill bara säga att jag blir så glad av att höra dig och är så glad att du finns. <3 //Erika
Arne Hegerfors:Tackar tackar, alltid lika roligt att få positiva omdömen!
Bitte Hansson:Grattis till ditt bättre hälsotillstånd! Vad äter du numera? Äter du enligt någon metod? Vad har du lagt av med? Vänlig hälsning
Arne Hegerfors:Det bästa är att jag äter precis som vanligt eftersom jag motionerar så kan jag göra det. Jag har slutat med godis, läsk, smör och margarin. Allmänt tänker jag mig väl för mer på vad jag äter.
Peter Burns:Har du idrottat något själv???
Arne Hegerfors:Jag spelade fotboll i det som idag motsvarar superettan i Frölunda och handboll i division 3.
Eklund:Hej! Har du några minnen från VSK Fotboll?
Arne Hegerfors:Nej, det kan jag inte direkt säga!
Ewa:Tack för alla fantastiska tv-o radiostunder hittills hoppas på fler!Vilket elitserielag ligger dig varmast om hjärtat?
Arne Hegerfors:Eftersom jag är Göteborgare och själv spelade i Frölundas fotbollslag så är det Frölunda jag håller på!
Challe:Hej! Har fått för mig att Ankan är även din privata bästa vän!
Arne Hegerfors:Ja, han är en av mina bästa vänner. Det är ganska intressant att nästan alla mina vänner har jag fått genom idrotten eller genom TV-jobbet.
Lasse Malmö:Hej Arne varför lägga ner Hegerfors lördag på canal+
Arne Hegerfors:Det är inte nerlagt, men elitserien tog slut i lördags. Alldeles otänkbart att vi kommer tillbaka nästa säsong är det inte!
Gittan:Jag vill bara tacka för alla härliga idrottsminnen du gett mig och min familj!
Arne Hegerfors:Tack själv!
moderator: Nu stänger vi chatten med Arne Hegerfors. Tack för alla frågor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".