Dagens gäst

Johan Wester klarar sig med timmerstockar till ben

 Dagens gäst är en känd tv-profil och komiker.

Till hösten står han åter på scen i Malmö i musikalen "Spamelot" och på lördagarna leder han programmet "Jakten på Julia" i SVT. 

"Nya figurer i Hipp hipp"

Johan Wester är ett ansikte vi känner igen från program som "Hipp Hipp", "På Spåret" och så har vi hört honom i "Sommar" i P1.

Just nu pågår inspelningen av scener till den tredje säsongen av tv-serien "Hipp Hipp".

Den här säsongen får vi möta flera nya figurer, till exempel den vapenfixerade säkerhetsvakten Kim Andersson som spelas av Anders Jansson och hans kompis Stefan Lövgren som gestaltas av Johan Wester.

Foto: Janne Wieslander/SR Malmö

Bakgrund

Johan Wester började en gång som elev på Fäladsgården. I undervisning ingick temaveckor där eleverna fick pröva på att skriva manus, göra kulisser, skaffa rekvisita och till sist spela upp inför publik.

På Fäladsgården tog Johan sina första steg på "Thalias tiljor". Under dessa år träffade han Anders Jansson, som han sedan kom att samarbeta med i många år.

Startade med Spex

I det första Lundaspexet han medverkade i var han dörrvakt. Sedan dess har han haft många roller på film och på scen. Programmet "Hipp Hipp" har väl inte undgått någon, och inte heller "Snacka om nyheter", där vår gäst i allra högsta grad var inblandad.

Johan Wester, vald till årets skåning 2004, är en allmänbildad matematiknörd som alltid förbereder sig noga inför nya uppgifter.

Hur han har förberett sig får du reda på i P4 Extra.

-Har du timmerstockar till ben kan du klara dig ändå, säger han till Erik Blix i P4 Extra.