Johan Wester. Foto: Scanpix

Chatt med komikern Johan Wester 22/3-10

Komikern Johan Wester chattade när han besökte P4 Extra. Där berättade han om musikalen "Spamalot" och "Jakten på Julia". Läs hela chatten här:
moderator:Nu öppnar vi chatten med komikern Johan Wester. Välkomna med frågor!
Dasse:Tjena! Jag älskar din karaktär Kajan. Kommer han att göra ett eget program någon gång där han upplyser allmänheten vad man ska och icke göra om det brinner?
Johan Wester:Hej Dasse! Först, vilket originellt namn du har. Inga planer på att ge Kajan ett eget program men hans utflykt till Dalarna nyligen då han åkte Vasaloppet kommer under våren på Svts hemsida i form av en massa webfilmer.
G Appeslkog:Hur gick det i Vasaloppet?
Johan Wester:Jo, Kajan åkte in på 12h 16 minuter och hade ca 60 åkare efter sig. I Eldris var han sist av alla men skärpte sig på slutet. Åkte bla förbi en mexikan med ryggsäck.
Gertrud:Hej Johan, ingen fråga. Vill bara säga tack för alla roliga sketcher! Fortsätt så!
Johan Wester:Tack så mycket. Vi fortsätter så länge vi tycker att det är kul.
Per A:Vilken sketch gillar du bäst av Monty Pyton?
Johan Wester:En favorit är sketchen när påven klagar på på att Michelangelo målat Nattvarden med tre Jesus. "Den fete väger upp de två smala".
Johan M.:Först undrar jag bara exakt vilken musikal jakten på Julia handlar om? Har mina tankar på West side Story men det känns inte riktigt rätt... Jag är lite förtjust i denna form av "öppen casting" och är totalförälskad i Cats så vad är chansen att man får se ett liknande program fast med tillsättning av någon av katt rollerna istället? Johan.
Johan Wester:Jo, det är en nyskriven musikal som utgår från Shakespeares Romeo och Julia. West side story bygger ju på samma historia men detta är alltså inte den. Cats-idén låter super, jag för den vidare.
Victor:Hallå! Hörde under intervjun att de spelade upp lite klipp från ert program då ni sjunger från musikaler. Det lät ju i ärlighetens namn inte oerhört imponerande. Kan du verkligen sjunga (med tanke på musikal-rollen)?
Johan Wester:Haha, tack för din ärlighet. Vill bara säga att det är Andrej och Jerzy Petrov som sjunger och de är mycket sämre än vad de själva tror. Om jag kan sjunga? Jag sjöng solo i femman med "Det strålar en stjärna" och det är min musikaliska höjdpunkt. Och så bandet New York Funkers som jag var med i 9:an. Med bla Anders J.
Stine:Såg Jakten på Julia i lördags, det va så många unga tjejer som blev ledsna... tyckte så synd om dom! Hur gjorde du? Fick dom nån tröst?
Johan Wester:Oh ja, de fick tröst. Överhuvudtaget var det en väldigt god stämning vid inspelningen, tycker jag. Men det klart, att få ett nej när man satsar av hela sitt hjärta, är såklart tungt. Tjejerna är iallafall enormt duktiga och många kommer nog att synas i olika sammanhang...men det är bara en som kan bli Julia.
moderator:Tio minuter kvar av chatten med Johan Wester. Passa på att ställa din fråga!
Hans K:Hej Johan! Vad sysslar min favorit Zunken med idag? Är han månne "bortrest"?
Johan Wester:Hej! Nejdå, Zunken is back. Han och Tony Thomasson är med i nästa säsong av HippHipp. De får bla stöldgods värderade av Knut Knutsson i en Antikrundan-parodi. Knut var som vanligt fantastisk och scenen blir nog väldigt kul.
Anna:Vilken musikal hade du själv helst velat va med i?
Johan Wester:Min favoritmusikal är Sweeney Todd så att spela Benjamin Barker hade varit en upplevelse. Alla andra roller blir ju pajer i akt 2.
Inez:Hej Johan. Jag hörde i intervjun att du har tre barn. Brukar du skämta med dom? Skrattar dom åt Hipp Hipp?
Johan Wester:Jodå, det skojas friskt. Mest driver de med mig men jag får ibland en syl i vädret. Att natta barnen som HippHipp-figurer ger spännande resultat. Om jag vill att barnen ska vara vakna hela natten får Itzhak släcka lampan. Eller Mini.
Pärlan:Hur ofta händer det att folk kallar dig för Anders? Och hur reagerar du då?
Johan Wester:Ofta. Jag tror det finns folk på SVT-Malmö som inte riktigt vet vem som är vem. Anders och jag får oss ett gott skratt. Sedan tiden med "Snacka om nyheter" kallas vi ofta "Pojkarna" vilket blir mer och mer komiskt för varje år. På stan hörde vi nyligen "Kolla, där är HippHipp-gubbarna", det tog hårt.
Rolle:Hörde att du varit på Fårö. Kan du inte uppträda på Kuten Jag bor 200 m därifrån så fort jag är ledig mer än 3 dar i sträck. Jag lovar bjuda på öl och färsk flundra
Johan Wester:Haha, på Kuten. Jag kan ju alltid brandsyna lokalerna, det lär ju bli komiskt. Jag tittar in när jag är där nästa gång, i juli.
Elin:Hej! Du verkade väldigt allmänbildad i På Spåret. Var du en sån som gillade skolan?
Johan Wester:Hej! Jo, jag älskade skolan. Tänk att få chans att bara lära sig en massa saker. Skolan har gett mig så oerhört mycket. På Fäladsgården i Lund där Anders och jag möttes fick jag upp intresset för teater och att syssla med humor.
moderator:Det har kommit in många frågor så Johan fortsätter chatta några minuter till.
palle:Men du kan ju sjunga, jag såg i Så ska det låta med Sanna Nielsen! Hon matchar väl din längd? Kanske vore nåt!
Johan Wester:På fråga A - Tack. På fråga B - Säger du det, ska kolla.
Anita Strömberg:Hej Johan! Jag vill tacka dig och övriga HippHipp-medarbetare för ett väldigt bra bemötande av oss statister. Jag var statist hos er i Malmö den 10 feb. och ingenting saknades.Det var supertrevligt! Behöver ni statister i Malmöregionen snart? Jag har visserligen inte fått mitt statistarvode än ,men det är inte så jätteviktigt.(Men jag vill gärna ha det,haha)Hälsningar Anita
Johan Wester:Anita, så listig du är. Tack för de varma orden, och jag ska omedelbart kolla upp det där med betalningen. Alla som vill vara statister i våra produktioner kan anmäla sig på vår hemsida på anagramproduktion.se
Linda:Hej Johan! Tusen tack för alla garv du och din parhäst Anders har bjudit på! Har ni några planer på att göra något i stil med "Paw rhig-tigt" (eller hur det nu skrivs) igen?
Johan Wester:Tack själv. Anders och jag pratar alltid om att sätta upp nya shower, inget är på gång i dagsläget mer än Spamalot men nåt kommer säkert, nångång framöver. Håll ögonen öppna.
kerstin:hur kan man alltid vara så positiv o rolig som du jag bara undrar är det ngt du kan dela med dig just här
Johan Wester:Tack. Oj, vad svårt. Att följa sitt hjärta är nog det bästa råd jag kan komma på. Och att välja att försöka göra gott. Nåt sånt.
Johan M.:Hur "svårt" är det att klara sig igenom en musikalcasting? Är det något man tittar extra mycket efter?
Johan Wester:Det är jättesvårt men att vara sig själv har jag förstått är huvudgrejen. Kolla på "Jakten på Julia" så kommer du nog få en klarare bild över vad som funkar.
Agnes:Jag giller verkligen Hipp Hipp. Kan man skämta om allT? Vad kan man inte skämta om?
Johan Wester:Den klassiska frågan. För mig handlar det om hur det görs och om avsändarens motiv och avsikt. Människor med gott hjärta och omdöme kan nog skämta om allt, de kommer att känna av vad som det är läge för eller ej. Elaka typer kan inte skämta om nåt. Sedär, en härligt kategorisk minnesregel, haha.
Eva:Jag gillar Itzaks klädstil. Var köper han till exempel sina snygga kavajer?
Johan Wester:På en återvinningscentral söder om Budapest.
kerstin:tack johan för alla roliga skratt
Johan Wester:Gulliga kerstin, tack själv. Och tack alla som skrivit frågor, jag har svarat efter bästa förmåga. En skön vår önskar jag er alla. Kramar Johan
moderator:Tack för alla frågor till Johan Wester. Nu stänger vi chatten för den här gången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista