EXTRA

Kungen och drottningen har landat i Brasilia

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia har nu landat i  Brasilens huvudstad, Brasilia, 3 timmar försenade på grund av ett åskväder.

Pompa och ståt

På flygplatsen i Brasilia väntade en militär hedersvakt på Kungaparet, berättar P4 Extras utsände, Claes-Johan Larsson.

- Under pompa och ståt sköts salut för det svenska kungaparet som verkade opåverkade av åskvädret berättar Claes-Johan Larsson som följer statsbesöket för P4 Extra.

Åskväder

Kungaparet skulle vid ankomsten ha invigt en fotoutställning om Brasilens huvudstad Brasilias 50-års jubileum. Men på grund av åskvädret och förseningen tvingades kungaparet att ställa in det planerade besöket.

Vid halvtiotiden, svensk tid begav sig istället kungaparet direkt till ett möte med svenska näringslivsdelegationen med försvarsminister Sten Tolgfors och socialminister Göran Hägglund i spetsen istället.

Officiellt besök vid Brasiliens högsta domstol

På onsdagmorgon (svensk tid) kommer kungaparet att besöka den Brasilianska kongressen för att senare på dagen avlägga ett officiellt besök vid Brasiliens högsta domstol.

Lunch för Kungaparet

Senare på eftermiddagen ger Brasiliens president Lula da Silva en lunch för kungaparet i Itamarady palatset i Brasiliens huvudstad Brasilia.