Nour El-Refai, komiker och skådespelare. Foto: Scanpix
Dagens gäst - Nour El-Refai

Nour behöver inte kvalificera sig som fin flicka

Hon är en av landets hetaste komiker och känd för att prata klarspråk.

Hon har synts i alla möjliga humorprogram i tv som "Cirkus Möller" och "Ballar av stål."

Nour El-Refai är dagens gäst i P4 Extra. Hon slog igenom med det egna humorprogrammet "Raj Raj" på TV4, har varit sidekick åt Kristian Luuk i Melodifestivalen och just nu är hon aktuell med att spela i den svenska versionen av "Grease" på Göta Lejon i Stockholm.

Utmanande och vågad i karaktär

Dagens gäst är komiker, skådespelerska och manusförfattare.

Bara 22 år gammal har hon gjort sig känd för att vara en ganska oblyg typ. Åtminstone i egenskap av de karaktärer hon spelat.

Som karaktären "Bitterfittan" har hon tafsat en slottsvakt i skrevet och dragit upp kjolen för att visa hur det kvinnliga könsorganet egentligen ser ut.

Nour El-Refai har pratat så mycket om jämställdhet och feminism att hon en gång sagt "det känns som om jag har fittan i ansiktet".

Bakgrund

Nour El-Refai är född i Libanon, men uppväxt i Lund med mamma och tre bröder. Nour har sagt i en tidigare intervju i DN på stan att:

"Min mamma har alltid sagt att jag är söt och bra och fin. Då går jag ju runt och tror det. Men när jag blir ihop med killar funkar det aldrig."

Hon slog igenom med det egna humorprogrammet "Raj Raj" på TV4 och har på kort tid blivit känd genom olika humorproduktioner.

Startade karriären som sidekick

Tillsammans med Björn Gustafsson var hon sidekick i Melodifestivalen 2008 till Kristian Luuk. Därefter har hon medverkat även i "Morgonsoffan" på SVT.

Sommaren 2008 turnerade hon med Lars Winnerbäck och året därpå sågs hon göra karaktären "Bitterfittan" i humorprogrammet "Ballar av stål" i Kanal 5 och med egna showen "Nour El-Refai - om att vara ett får när man vill vara en fågel" på Riksteatern.

Kuriosa:

Nour har en gång berättat att hon hade jättemånga pojkvänner på lågstadiet. De brukade sitta i kuddrummet tillsammans, men de fick inte pussa henne utan Nour slickade på chips som de fick äta upp...

Veckans gäster i P4 Extra

#text=3643354#

#text=3640992#

#text=3638171#

#text=3632776#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".