70-talsmaten blir allt trendigare

Päron med after eight är kanske ingen paradrätt som automatiskt får det att vattnas i munnen.

Men 70-talet och mat är en trend som är tillbaka in i våra hushåll. Åtminstone om vi ska tro Carl Ehrenkrona som tillsammans med Annika Ingelson presenterar sin nya bok med det bästa ur det svenska 70-talets kök.

"70-talets mat" 

Vad var det som hände egentligen på 70-talet, varför uppstod denna märkliga matkultur just då? Och är rätter som räkcocktail, drömskinka och fondue så dumma egentligen?

Många äter dem fortfarande med förtjusning.

I sin senaste bok presenterar Annika Ingelson och Carl Ehrenkrona det bästa ur det svenska 70-talsköket, och hur dessa rätter kan få fortsätta att vara matklassiker.

Läs mer:

Om Annika och Carl:

Annika Ingelson är utbildad inom gastronomi och viner samt journalistik. Hon har tidigare arbetat som kock vid restaurang East i Stockholm.

Carl Ehrenkrona är förutom kock även bokförläggare.

De är båda födda på slutet av 70-talet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista