Nyheter

Förverkliga bröllopsdrömmen utan hål i plånboken

Det är bröllopstider på många vis. Det är ju fler än Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling som planerar att säga ja till varandra under de kommande månaderna.

Men det kostar att gifta sig.

P4 Extra har tagit fram tips för den som vill ha en härlig bröllopsfest utan att bli fattig på kuppen.

Anna Lundgren som är chefredaktör på Bröllopsguiden är experten som vet hur man håller nere kostnaderna.

Det finns budgetbröllop och det finns bröllop där man kan spara utan det syns. Anna Lundgren har tipsen på hur du gör sparar smart.

Så kan du hålla nere kostnaderna

Vigseln: Själva vigseln kostar ingenting oavsett om man väljer kyrka eller borgerlig vigsel.

Inbjudan: Med hjälp av vänner och bekanta kan det vara både roligt och smart att göra korten själva istället för att beställa allt på print. Tänk på att kostnader för kuvert och porto tillkommer.

Kläderna: Titta om du kan hitta något på secondhand/vintage eller håll utkik på anonssajter på nätet.

Ringen: Se efter om det finns en fin ring, eller ett arvegods i släkten.

Festen: Istället för bröllopspresenter kan man be gästerna sätta in en mindre summa på ett gemenasamt konto för att dryga ut budgeten-

Maten: Be släkt och vänner att hjälpa till att göra en hemlagad buffé med kallskuret istället för att köpa allt på catereing. Ett annat tips är att anordna en stor gemensam picnick på en vacker plats ute i naturen. Mottagning hemma kan man ha senare på kvällen men välja att bjuda på något enklare som kaffe och tårta.

Drycken: Be varje gäst ta med sig en flaska vin eller champange. Alkohol är ofta en kostnad som lätt kan skena iväg och bra att hålla efter om man vill hålla kostnaderna nere.

Fotograf: Be någon ta bilder eller gör det själv. Hör om det finns någon i släkten som är duktig eller har en bra systemkamera.

Har du egna tips - dela med dig i kommentarsfältet:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista