Nyheter

Vittnet hörs under rättegången i Landskrona

På torsdagen fortsatte rättegången i Landskrona mot den 23-årige man som misstänks för dödsmisshandeln av en 78-årig kvinna på en parkering i Landskrona

Vittnet har också hotats

Under förmiddagen har flera vittnen hörts och på fredag avslutas förhandlingarna i säkerhetssalen i Helsingborg.

Ett av vittnena som hörts på torsdagen är en som kallats för åklagarens kronvittne - en 41-årig man som anses vara ett oberoende vittne till händelsen

Jens Erikson, Ekots reporter var på plats och rapporterade för P4 Extra

BAKGRUND: Dödsmisshandeln i Landskrona

En 78-årig kvinna dog av de skador hon fick under ett bråk på en parkeringsplats i Landskrona den 29 mars 2010.

Den 29 mars tutar ett äldre par på en bil som står i vägen när de ska parkera på en p-plats utanför ett köpcentrum i Landskrona.

Incidenten leder till ordväxling och handgemäng med mannen i bilen. Den 71-årige mannen angrips först.

När den 78-åriga kvinnan går emellan får hon ett knytnävsslag så att hon faller baklänges i gatan. Angriparen kör därifrån.

Två dygn efter händelsen avlider kvinnan av sina skador.

Polisen får in mängder av tips och iakttagelser om händelsen.

På långfredagen grips en 23-årig man. Mot sitt nekande anhålls han som misstänkt för mord, alternativt dråp, alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

En man i kretsen kring honom anhålls en tid för skyddande av brottsling.

Dramat får stor uppmärksamhet, inte minst på nätet där både 23-åringen och hans familj angrips. Åtminstone ett av angreppen har polisanmälts.

Annandag påsk samlas flera tusen Landskronabor till två manifestationer mot våld, men också mot skvaller, rykten och motsättningar.

Tisdagen den 6 april häktas 23-åringen för grov misshandel och grovt vållande till annans död när det gäller kvinnan och misshandel när det gäller maken. Åtal ska vara väckt den 20 april.

(TT)