Sofia Svanholms twitter.

Välkommen till min bröllopsblogg

Vem är det som står bakom bloggen: Jo det är ju jag, Sofia Svanholm, som är 27 år och har mina bopålar på landet norr om Stockholm.

Här kommer jag uppdatera er om det senaste om bröllopet, men ni kan också följa mig via sociala medier. Skriv gärna en hälsning här så se vi på webben.

Från förskola till kungaslott

Tidigare har jag sysslat med lite allt möjligt, har studerat lite och får utlopp för mitt matintresse genom att få laga vegetarisk ekologisk mat till förskolebarn som vikarie i deras kök. Just nu finns jag här på Sveriges Radio där jag fått privilegiet att hjälpa dem med sin bröllopsbevakning.

Inga prinsessdrömmar

Vår kungafamilj har, som för många andra, alltid fascinerat och intresserat mig, och det är ju svårt att undgå dem när man bor i en monarki. Det finns minnen av att jag som liten flicka satt i soffan med mina småkusiner och tittade på "Året med kungafamiljen" - i Finland! Några prinsessdrömmar har däremot aldrig funnits, istället spenderade jag all min fritid i stallet som yngre och det var hästarna som fanns i drömmarna istället…

Det stora intresset som jag har i dag, som gör att jag dagligen följer både vårt svenska och andra kungahus runt om i världen, växte till sig under gymnasietiden.

Det var då som medvetenheten om vårt statsskick infann sig, och efter att ha kunnat sätta det i ett historiskt sammanhang och funderat kring politiska frågor så bestämde jag mig att en konstitutionell demokrati är ett bra system för Sverige.

Vår kungafamilj är utmärkta ambassadörer för Sverige, och att vi har en samlande statschef som står ovan allt politiskt käbbel betyder mycket för mig. Dessutom ger de ju oss en historisk röd tråd och sätter oss alla i ett sammanhang. Men jag har full respekt för att andra inte håller med mig och en diskussion om vårt statsskick är alltid hälsosamt.

Nedräkning på bloggen

Här på bloggen kommer jag att bevaka nyheter kring det kommande kronprinsessbröllopet, rapportera vad kungligheterna har för sig och ge er några glimtar från ett Stockholm i nedräkning.

För det är ju inte bara Stockholms bröllop som ska firas, trots den stora Love Stockholm-kampanjen, det är hela Sveriges tronföljare som ska gifta sig och vårt land ska få en ny kunglighet.

Så välkommen att följa med, vare sig ni bor i norr, söder, öst eller väst - i storstaden, byn eller på landet utan grannar så långt ögat når.

Bästa hälsningar från Sofia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".