Skriver du dagbok på bröllopet?

Vad gör du den 19 juni? Skriver dagbok kanske?

Oavsett om du kommer att sitta framför tv:n, vifta med flaggor i Stockholm eller inte vill bry dig alls om den dagens kungliga bröllop i huvudstaden så finns det ett värde i att dokumeter vad som händer i ditt liv det dagen.

Det anser i alla fall Nordiska museet som har uppmanat alla som vill att berätta för dem om sin dag.

Den som vill kan skriva ner sin berättelse från dagen och skicka den till museet. Då kommer den att registreras och läggas i arkivet där forskare och liknande sedan kan läsa den, för att i framtiden se hur vi upplevde en viktig händelse i vår historia.

Det är Nordiska museets uppdrag att skilda vår kulturhistoria genom att  samla, vårda och visa föremål och berättelser som beskriver vår historia och samtid.

På bröllopsdagen kommer de också att tillsammans med Stockholms stadsmuseum, Livrustkammaren och Institutet för språk och folkminnen att vara ute på gator och torg för att själva dokumentera dagen.  

Även om jag kommer att kommentera bröllopssändningen i radio så kanske det vore en idé att lägga det till de historiska handlingarna? Om så bara för din egen skull.

Eller vad tycker du? Ska du skriva bröllopsdagbok någonstans kanske?

Tipsa gärna mig!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".