Stefano Catenacci, chefskock på Operakällaren som ansvarar för bröllopsmiddagen. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Victoria och Daniels favoritmat? Allt!

I alla fall enligt Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren som står för maten under bröllopsmiddagen, då han i en intervju med TT säger att de nästan äter allt.

Det blir svenska säsongsråvaror som lägger grunden i en meny skapad efter brudparets eget tycke och smak, allt för att både visa gästerna det bästa av svensk mat men också göra dagens två viktigaste personer glada.

Avsmakningarna är klara och det är bara Catenacci och kronprinsessparet som känner till hela menyn. Alla är nöjda.  Självklart är det inte bara maten som ska lagas, allt måste också transporteras till slottet för att sedan läggas upp och serveras någorlunda samtidigt.

- De var lite oroliga när de såg den första upplagningen. De tyckte att det såg lite väl avancerat ut och undrade om man skulle greja det för så många. Då sade jag att det är mitt problem, det viktiga är att det är gott, berättar Catenacci för TT.

Maten lagas på Operakällaren och transporteras sedan med lastbilar till slottet, precis som under kungaparets representationsmiddagar men skillnaden nu blir att antalet gäster är större.

- Att få ut maten varm är ett ganska stort problem. Vägen ut till gästen är lång så även om maten går ut varm från köket så kommer den nog att vara ljummen när den når gästerna, säger Catenacci.

Att bli sjuk är Catenaccis största orosmoln just nu, för uppdraget att laga mat till kronprinsessbröllopet är det finaste man kan få enligt honom.

- I framtiden, när jag berättar för mina barnbarn om vad jag gjort så kommer det här att stå högst upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".