1 av 9
Prinsessan Sibylla av Sachsen-Coburg och Gotha står brud i Coburg 1932. Brudgummen är Arvprins Gustaf Adolf. Foto: Scanpix.
2 av 9
Bröllopsbloggaren Sofia Svanholm fick träffa Elisabet Tarras Wahlberg.
3 av 9
Lady Louise Mountbatten står brud i St. James's Palace i november 1923. Brudgummen är kung Gustaf VI Adolf. Foto: Scanpix.
4 av 9
Lilian Craig står brud i Drottningholms slottskyrka i december 1976 efter 30 års partnerskap med prins Bertil. Foto:Jan Collsiöö/Scanpix.
5 av 9
Prinsessan Birgitta, den andra av kungens fyra systrar, står brud i Rikssalen på Kungliga slottet i maj 1961. Foto: Scanpix.
6 av 9
Prinsessan Margareta, den äldsta av kungens fyra systrar, står brud i Gärdslösa kyrka på Öland i juni 1964. Till höger står farfar kung Gustaf VI Adolf. Foto: Scanpix.
7 av 9
Prinsessan Christina, den yngsta av kungens fyra systrar, står brud i Slottskyrkan i juni 1974. Foto: Scanpix.
8 av 9
Prinsessan Désiréem kungens andra av fyra yngre systrar, står brud i Storkyrkan 1964. Det berömda kamédiademet sitter på huvudet. Foto: Scanpix
9 av 9
Bröllopsbloggen

Kungliga Bernadottebröllop i Sverige - före Victoria

Sofia Svanholms Bröllopsblogg

Nu när vi går i väntans tider, med bara tre dagar kvar innan kronprinsessan Victoria står brud i Storkyrkan, så tänkte jag att det kunde vara kul att blick tillbaka på kungliga brudar före henne.

Så här ovan har vi bilder från flera Bernadottebröllop, och det kan hända att jag uppdaterar det med fler bilder snart....

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".