Jag och Elisabeth Tarras-Wahlberg i onsdags. Foto: Pether Öhlén/P4 Extra.

Tidig morgon: jag var med i "Vaken"

Godmorgon alla kära läsare! Imorse var jag uppe med tuppen, eller kanske tidigare än honom till och med. Klockan 05.00 tjöt väckningssignalen och det var bara att hoppa upp och koka en kopp te.

Ett par minuter efter 05:30 ringde trevliga programledaren Peter Sundberg från "Vakna", nattprogrammet som sänds i P3 och P4 varje natt. Ni kan lyssna på klippet här till höger.

Vid lunchtid idag händer något mycket speciellt. Samtidigt som de kungliga förbereder sig för att delta i den högtidliga lunchen på Stadshuset i Stockholm så förbereder sig restaurang Monarki sig för en helt annan lunch. Det är jag och kungaexperten Roger Lungren, just nu anknuten till SVT:s bröllopsbevakning, som tillsammans med Monaki väntar fint besök.

Rojalister och monarkister från Europa, speciellt tillresta för den speciella bröllopshelgen, samlas för att äta och umgås tillsammans. Speciell gäst är ärkehertiginnan och grevinnan Walburga Habsburg Douglas som ska tala om sin familj och sitt arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".