Günthers hovdessert@love

Börja med att göra krisp.

250 gram branflakes
100 gram nougat
100 gram mörk choklad

Smält smöret, blanda i nougaten, chokladen och branflakes. Bred ut på en plåt, ställ på kyl. När blandningen är hård, krossa den i lagom stora bitar.

Koka en smultron-curd. Receptet finns längre ner på den här sidan (fruktcurd). Följ receptet noga. Fyll sedan ett champagneglas upp till en tredjedel. Strö på krisp upp till ännu en tredjedel. Ställ i kylen.

Champagnemousse

4 äggulor
65 gram socker

4 blad gelatin

125 gram Champagne
1 centiliter Marc de Champagne

4 äggvitor
60 gram socker

500 gram vispgrädde eller laktosfri grädde

Vispa äggulor och socker i vattenbad tills blandningen tjocknar. Blötlägg gelatinbladen, smält dem och tillsätt. Tillsätt champagne och Marc de Champagne. Vispa äggvitor och socker till maräng och tillsätt. Vispa grädden och blanda försiktigt i även den till en en luftig mousse.

Fyll champagneglasen med moussen och garnera med en jordgubbe, smultron och en limeskiva.

Servera väl kyld med skumpa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista